Spor
  • 2.7.2020 01:10

Ali Koç : Lig biter bitmez yeni hocayı açıklayacağım

Ali Koç'tan flaş hoca açıklaması! 'Anlaştık...'

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, HabertürkTV'de görevde olduğu 2 yıl boyunca yaşananlar, yaşadıkları başta olmak üzere açıklamalarda bulundu ve gelen soruları yanıtladı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç gündemle alakalı açıklamalarda bulundu.

Açıklamalardan satırbaşları şu şekilde;

"DİĞER BRANŞLARDA BAŞARILI İŞLER YAPTIK"

"Sportif açıdan diğer branşlara da bakalım. Futboldan başka bir şey duymak istemiyorlar biliyorum ama Fenerbahçe Spor Kulübü. Futbolla birlikte 8 branşımız var. Son iki senede nispeten güzel işler oldu. Kadın Basketbol Takımımız olağanüstü başarılara imza attı. Masa tenisi, kürek, yüzme, boks her yerde Türkiye şampiyonlukları, madalyalar ve rekorlar kırarak 2 sene geçirdik."

"ŞAMPİYONLUK VADETMEDİM"

"Ben hiçbir zaman şampiyonluk vadetmedim. Değişim, dönüşüm projesidir dedim. Sistem bir gecede oturmuyor. İlk yıl yaşadıklarımız sistemin yerleştirmesini geciktirdi. Her türlü değişimin sisli dönemleri vardır. Biz bu sisli dönemlerden geçiyoruz. Dersler aldık."

"GELİRLERİMİZİN %80'İ BANKALARA GİDİYOR"

"Bizim finansal borçlarımızın dışında da borçlarımız var. Sponsorluk dışında bütün gelirlerimiz banklara gidiyor. %80'i bankalara gidiyor. Biz bu gelirleri elde edemeden 2 seneyi çevirdik. Finansal borçlarımızın 347'den 308 milyon euro'ya indirdik. Ahmet Nur Çebi'nin dediği gibi bu sistemi döndürecek hiçbir iş adamı yok Türkiye'de."

"LİG BİTER BİTMEZ HOCAMIZI AÇIKLAYACAĞIZ"

"Hiçbir şey tescil edilene kadar olmuş değildir futbolda. Biz 102 günü hoca aramadan geçirmişiz gibi tenkit ediliyoruz. Biz her şeyde tenkit ediliyoruz. Belki de Türk spor medyasında hiçbir başkan bu kadar saldırıya uğramamıştır. Biz çok çalıştık, biz de arzu ederdik kalan 8 haftada yeni bir hoca getirelim, Türkiye'yi tanısın diye. İki tür hoca vardır, bir tanesi yaşı ileri, hikayenizi satın alacak, tecrübeli, olgun belli bir marka olmuş. Veya genç hoca, dinamik, başarı isteyen, başarıya aç, kariyer merdivenlerini çıkmak isteyen, Fenerbahçe'yi kariyer fırsatı olarak görecek. Buradaki başarılarıyla başka yerleri hedefleyecek. Bir hocaya odaklandık, anlaştık. Süper Lig'de sezon bitince yeni hocayı açıklayacağız. Emre Belözoğlu'nun karar verilmiş hocayla ilgili fikri var."

"EMRE'NİN GÖREVİNİ YENİ HOCAYLA BİRLİKTE AÇIKLAYACAĞIZ"

"Emre Belözoğlu benim için önemli bir kişilik. Yurt içi yurt dışı müthiş bir kariyeri var. Fenerbahçe'ye müthiş bir aidiyet duygusu var. Lider bir karakter, zeki, çok çalışkan. Artılarını sayıyorum, eksilerini saymıyorum. Kısacası Fenerbahçe'de futbol aklının bir parçası olacaktır. Ne olacağını hocamızla beraber açıklayacağız. Birbirini destekleyen, birbirine sahip çıkan bir ekibe ihtiyacımız var. İçeride ne olursa olsun dışarıya yansıtmayacak... Hem yabancı hoca hem yabancı sportif direktör yanlıştı. Biri Türk olmalıydı. Hata yaptık. Samandıra'yı güçlendirmeliyiz. Hala yapamadık, arzu ettiğimiz seviyede değiliz. İşler kötü giderken bunları gerçekleştirmek daha zor oluyor."

"EMRE, BAMBAŞKA BİR KULVARA GİRİYOR"

"Sportif direktör konumuna yakın bir konumda olacaksa bir sportif direktörden ne bekliyorsam Emre'den de onu bekliyorum." diyerek sözlerini sürdüren Ali Koç, "Bir fark, ruh getirmesi. Samandıra'yı çekip çevirmesi. Bunu yaparken de Emre'nin artık futbolcu olmadığını bilmesi, bambaşka bir kulvara giriyor çünkü..."

TRANSFER AÇIKLAMASI

"Benim bilgi dahilimde Juan Jesus yok, geçen sezon bakmıştık ona. İsimleri kenara koyarsak profillere bakalım. Sol bek sıkıntımız var. 4 futbolcumuzun kontratı bitiyor, biri gitti zaten Isla. Kruse gitti. İki tane net hızlı kanat oyuncusuna ihtiyacımız var. Diğerleri de kim gidecek kim gelecek onlara bağlı. Maaş yükünü de azaltmamız lazım. Pandemi fırsatı olacak. Pandemi bir fırsat kesinlikle yaratacak. Altyapıya transferlerimiz de olacak."

"MURIQI İLE İLGİLENENLER VAR"

"Vedat Muriqi ile ilgilenenler var. Her oyuncunun bir değeri vardır. Ben Vedat'ın gitmesini istemiyorum. Vedat da sağ olsun karakter gösteren bir isim. Çocukluktan beri Fenerbahçeli. Kupalar kaldırdıktan sonra ayrılmasını isterim."

"KRUSE HAYATININ POKERİNİ OYNADI"

"Max Kruse hayatının pokerini oynadı. Bizim ona borcumuz, pandemi dönemiyle alakalı. Anladığım kadarıyla avukatlardan çeşitli telkinler de almış, riskli demişler ama 'Ben riski severim' demiş. Biz belki de Almanya'nın yetenekli bir oyuncusunu aldık ama disiplinsizdi. Bence bu ona pahalıya mal olacak. En önemli yatırımımızın karşılığını aldık mı, hayır. Miha Zajc ailevi olaylarından ötürü izin istedi, çocuk birkaç günlüğüne gitti. Neymiş efendim o da ayrılıyormuş. Luiz Gustavo'nun menajeri geldi, neymiş o da ayrılıyormuş...''

"5-6 OYUNCUYLA BELLİ NOKTALARA GELDİK"

''Transferde bonservissiz ya da kiralayabileceğimiz isimlere yöneliyoruz. Bu anlamda 5-6 futbolcuyla belli noktalara geldik. Birkaç yere daha oyuncu bakmamız lazım. Toplam kaç transfer olacağı birkaç haftaya netleşir. Biz Türk oyunculara ağırlık veriyoruz. Türkiye'yi bilen yabancı oyunculara önem veriyoruz. Genç-tecrübeli karışımını iyi yapacağız.''

"GALATASARAY İLE GERİLİM YAŞAMADIK"

Mert Hakan Yandaş'ın transfer edilip edilmediğiyle ilgili soruya Ali Koç, "Bizim tarzımızı gördünüz, tescil olmadan ne bir hoca, ne bir transfer yapmadık. Transfer ettik, edeceğiz, konuşuyoruz demiyoruz." dedi.

Bu transfer konusunda Galatasaray ile gerilim yaşayıp yaşamadıklarına dair gelen soruya, "Galatasaray'la Mert Hakan konusunda bir gerilim yaşamadık. Fenerbahçe - Galatasaray zaman zaman gerilim de yaşar, her zaman dost kalacaktır. Bunlar hayatın olağan akışında olan şeyler. Biz bir yerin kontratlı oyuncusu ile o yerin izni ve bilgisi olmadan herhangi bir görüşme yapmadık. Avrupa'da bu var, Türkiye'de de olması lazım, sözleşmesinin bitimine 6 ay kala imza attırılabiliyor. Bir sezon sonra kontratı bitecek bir oyuncuyla ayartma olarak görüşmedik." ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 2.7.2020 01:17

İLGİLİ HABERLER