Spor
  • 28.7.2022 22:41

Ali Koç'un Putin sessizliği Arçelik'in Rusya'da aldığı fabrika mı?

Ali Koç neden açıklama yapmadı? Konu Arçelik mi?

Fenerbahçe taraftarının Dinoma Kiev'e tepki olarak Putin için tezahürat yapması dünyada haber oldu. Maç sonunda Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve yöneticilerinin açıklamama yapmasının nedeni Arçelik mi?

Rusya'nın işgali altında olan Ukrayna'nın en büyük iki takımından biri olan Dinamo Kiev'e tepki göstermek isteyen Fenerbahçe taraftarlarının ‘Vladimir Putin' tezahüratı, sosyal medyada büyük tepki çekti.

 Olay dünya basınında da yer buldu.

Britanya tabloiti Daily Star, olayı ''utanç verici'' olarak nitelendirdi. Daily Star, sosyal medyada bazı kullanıcıların Fenerbahçe'nin UEFA müsabakalarından men edilmesi için çağrı yaptığını belirtti.

Fransız spor kanalı CNEWS ise taraftarın tezahüratını ''sürreal'' olarak nitelendirdi.

Sırp haber portalı Republika da olayı ''İstanbul'da skandal'' başlığıyla gördü.

Ukrayna'nın Kyiv Independent gazetesinden gazeteci Oleksiy Sorokin, ''Fenerbahçe hem saha içinde hem de saha dışında kaybeden oldu'' değerlendirmesinde bulundu.

Rus gazeteleri Fenebahçe taraftarının Putin tezahüratıne geniş yer verdi.

Twitter'da Fenerbahçe tribünlerinin Putin tezahüratı yaptığı görüntüler milyonlarca kişi tarafından izlendi; on binlerce kişi Rus liderin adını bağıran taraftarlara tepki gösterdi.

UKRAYNA'DAN KINAMA GELDİ

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oleg Nikolenko sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Fenerbahçe taraftarlarını kınayarak, “Ukrayna, Vladimir Putin'i Türk futbol sahasında 2-1 skoru ile yendi. Türkiye'de darbe yediler, Ukrayna'da da darbe yerler. Türk taraftarlara kazananın tarafında olmayı tavsiye ediyoruz” dedi.

ARÇELİK RUSYA'DA FABRİKA ALMIŞTI

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve hiç bir yönetici Dinamo Kiev maçı sonrası yaşananlarla ilgili açıklama yapmadı.

 

Hatırlanacağı üzere Arçelik, geçtiğimiz ay Rusya'ya 220 Milyon Euroluk bir yatırım kararı almıştı.

Arçelik, Rusya, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan, Özbekistan, Ermenistan, Gürcistan, Azerbeycan, Kazakistan, Belarus ve Moğolistan'da faaliyet gösteren Indesit International JSC ve Whirlpool RUS LLC hisselerinin tamamının alımı için Whirlpool ile anlaşma imzalamıştı.

Firmadan KAP'a yapılan bildirimde üst satın alma bedeli üst sınırının 220 milyon Euro olarak belirlendiği açıklanmıştı. Ayrıca Arçelik ve Koç Grubu'nun Rusya'da ciddi yatırımları var.

Koç'un Ukrayna'da ise ciddi bir yatırımı bulunmuyor.

DÜNDAR: BİR GRUBUN ANLIK TEPKİSİ

Yaşananların ardından Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar sosyal medya hesabından bir açıklama yayınladı.

Dündar şu ifadeleri kullandı:

“Viladimir Putin” tezahüratı tabii ki çirkin ve kabul edilemez. Ancak bir grubun anlık tepkisini tüm taraftara ve camiaya maletme çabası da o tezahürat kadar çirkin!..”

Güncellenme Tarihi : 28.7.2022 22:45

İLGİLİ HABERLER