Yaşam
  • 8.10.2005 20:45

ALİAĞA'DA KÖPEK MEZARLIĞI BULUNDU

ŞENOL GÖK
ALİAĞA (İHA) - İzmir'in Aliağa ilçesinde bir mahallenin yanındaki ormanlık alanda köpek ölüleri bulundu. Aliağa Sokak Hayvanlarını Koruyanlar Derneği (ASKOD) Başkanı Hülya Alpgiray, ilçede "toplu köpek mezarlığı" bulunduğunu açıkladı.


ASKOD Başkanı Hülya Alpgiray, yaptığı açıklamada 6 Ekim'de derneğe ulaşan ihbar üzerine, ilçe merkezindeki Mimar Sinan Caddesi bitiminde başlayan ormanlık arazide ''toplu köpek mezarlığı'' belirlediklerini söyledi. Burayı görüntüleyerek olayı ihbar eden kişiyle dün Aliağa Cumhuriyet Savcılığı'na şikayet dilekçesi verdiklerini belirten Alpgiray, ayrıca bölgeye gönderilen bir memurla görüntüleri zapta geçirdiklerini dile getirdi. Alpgiray, ormanlık arazinin geniş bir alana yayılması nedeniyle köpek ölülerinin sayısını belirleme imkanı bulamadıklarını bildirdi.


Hayvan leşlerinden yayılan kokunun, bölgede büyük bir tehlike ve rahatsızlık yarattığını kaydeden Alpgiray, "Belirli zamanlarda öldürüldüğü gözlemlenen köpeklerin, kemiklerinin ve tüylerinin toprak üstünde açık bir vaziyette olduğu manzaranın içler acısı durumu kelimelerle anlatılamaz. Bunları yapan ya da yapanlar insan olamaz. Bu bir vahşet" dedi.


Alpgiray, konuyla ilgili olarak yaptığı konuşmanın devamında "Birkaç yüz metre ilerdeki yerleşim yerleri ve belediye kreşi, olayın çevre sağlığı açısından tehlikesine işaret etmektedir. Çocukların oynadığı ormanlık alan, insanların sürülerini dolaştırdığı yerler, hep bu sınırlar içinde kalmaktadır. Kurban Bayramı'nın da yaklaştığı düşünülürse, olay çok daha vahimdir. Olaya karışanları kınıyoruz. Son yıllarda 4 Ekim Hayvan Hakları günü münasebetiyle ülke genelinde gerek yazılı gerekse görsel medyada hayvan hakları, Hayvanları Koruma Kanunu ve hayvanlara merhametin işlendiği onca çalışmaya, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın camilerde okuttuğu vaazlara rağmen her gün bir yerden hayvanların öldürüldüğü, işkence gördüğü haberleri gelmektedir. Biz bu son olayı gören kişilerin de insanlık adına gerek ilgili resmi mercilere gerekse bizlere başvurmasını diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:57

İLGİLİ HABERLER