Gündem
  • 25.5.2020 22:38

"Alimle cahilin oyu bir olmamalı" diyen Karamollaoğlu Aysun Kayacı'ya özendi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, yaptığı son açıklamada demokrasinin en ideal rejim olmadığını çünkü alimle cahilin eşit oya sahip olduğunu söyledi. BU sözleri Aysun Kayacı'yı akıllara getirdi.

Aysun Kayacı'dan tek farkı sakallı olması! Yıllar sonra aynı noktada buluştular...

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, yaptığı son açıklamada demokrasinin en ideal rejim olmadığını çünkü alimle cahilin eşit oya sahip olduğunu söyledi. Bu açıklama, yıllar önce 'Benim oyumla çobanın oyu bir mi' diyen Aysun Kayacı'yı akıllara getirdi. Kayacı, bu sözleri nedeniyle yıllarca eleştirilmişti.

Karamollaoğlu'nun demokrasi sözlerine büyük tepki

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun, "Alimle cahil arasında bir ayrım yapmaması demokrasinin dezavantajı" sözleri büyük tepki çekti. Gazeteci İdris Kardaş, durumu “Benim oyum ile çobanın oyu bir mi?” zihniyetinin en yeni üyesi." sözleriyle özetledi.

Karamollaoğlu, alim bir insan ile cahil bir insanın oyunun bir olmaması gerektiğini yönündeki skandal sözleriyle demokrasi hakkında karakomik ifadelere başvurdu. Saadet Partisi liderinin bu sözleri sonrası sosyal medyadan büyük bir tepki yükseldi.

CEHALET Mİ, İKİ YÜZLÜLÜK MÜ?

Akademisyen Gazeteci İdris Kardaş, Karamollaoğlu'nun sözlerini alıntılayarak sosyal medya üzerinden şu sözlerle tepki gösterdi:

Sizin oyunuz ile cahilin oyunun bir olması ne acı değil mi? Biz cahiller de olmasak ne güzel yöneteceksiniz halbuki! Ama kahretsin, inanmadığınız demokrasi böyle birşey. Anket: İktidarı demokrasi üzerinden eleştirenlerin, demokrasiye hiç inanmamaları cehalet mi iki yüzlülük mü?

 

Güncellenme Tarihi : 25.5.2020 23:29

İLGİLİ HABERLER