Asayiş
  • 30.7.2008 16:02

ALIŞVERİŞ MERKEZİNDE DEHŞET ANLARI!...

155'e gelen ikinci ihbar, şahsın elinde bulundurduğu tabanca ile havaya ateş açtığı ve otoparktan kaçtığı şeklindeydi. İhbarı ekiplere telsiz anonsu ile bildiren Haber Merkezi, bilgileri bölgedeki polis ekipleriyle paylaştı. Olay yerine yönlenen Önleyici Hizmetler, Yunus ve Asayiş ekipleri, yaklaşık 20 dakika süresince zanlıyı bölgedeki sitelerin bahçesinde kovaladı.

Bir ara gözden kaybolan eli bıçaklı ve tabancalı kişinin Fener Mahallesi 1940 Sokak'ta ormanlık alanda saklandığı ihbarını alan Haber Merkezi ekipleri, emniyet güçlerini o bölgeye yönlendirdi. Bölgeye toplanan ve çevre güvenliğini alan 6 ekip, ormanlık alanda eli silahlı ve bıçaklı kişiyi aramaya başladı.

Shemall Alışveriş Merkezi'nin arka girişinde yer alan 1940 Sokak'taki ağaçlık alanda saklanan kişi, 20 dakika süren kovalamaca sonunda polisin havaya ateş etmesiyle ağaçlık alanı terk etmek istedi. Silahı elinden atan ve bıçakla çevredekilere tehditler savuran kişi, Shemall otoparkına doğru koştu. Arkasından koşan polisler alışveriş merkezinin 2'nci katındaki asansörün önünde eli bıçaklı kişiyle karşı karşıya kaldı.

Alışveriş merkezi içinde olaya müdahale eden polisleri yaklaşık 30 dakika uğraştıran ve adının İdris Şahin olduğu öğrenilen kişi, polisin soğukkanlı ve zekice planı sayesinde tesirsiz hale getirildi. Polis, asansör kapısı önünde duran ve elindeki bıçakla sürekli tehditler yağdıran İdris Şahin'i, üst kattan bindikleri asansörün kapısını açarak arkadan yakaladı.

Alışveriş merkezinde bulunanlar, operasyonu kansız bitiren polis ekiplerine teşekkür etti. Yetkililer İdris Şahin'in daha önceden 20 ayrı hırsızlık suçuna karıştığını kaydetti. Polis, Şirinyalı, Fener Mahallesi ve Lara bölgesindeki hırsızlık olaylarının, Şahin'in yakalanmasının ardından azalacağını belirtti.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 07:28

İLGİLİ HABERLER