Gündem
  • 20.10.2020 15:39

Aliyev duyurdu!.. Zengilan şehri ve 27 yerleşim birimi kurtarıldı

Trend raporlarına göre, Ermeni silahlı kuvvetlerinin çok sayıda askeri ve askeri teçhizatı Azerbaycan ordusu tarafından imha edildi .

Azerbaycan ordusu Ermenistan işgali altında bulunan topraklarını kurtarmak amacıyla başlattığı operasyonları sürdürüyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada, Azerbaycan ordusu tarafından Ermenistan işgalinden kurtarılan Zengilan şehrine Azerbaycan bayrağı dikildiği belirtildi.

O bölgeler işgalden kurtarıldı! Azerbaycan Ermenistan geriliminde son durum...

İlerleyiş sürüyor: Dağlık Karabağ adım adım kurtarılıyor

Son dakika haberine göre; Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Aliyev, yaptığı son dakika açıklamasında; "İşgal edilmiş topraklarda hayat yeniden canlanacaktır. Ermenistan ordusunu öz topraklarımızdan kovacağız. Gence'ye namertçe saldırı yapıldı, siviller hedef alındı. 30 yıl toprağınızda oturup bize meydan okumaya çalıştılar." dedi..

Zangilan şehrinde Azerbaycan bayrağı (VİDEO)

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Aliyev, Zengilan kentini Ermenistan'ın işgalinden kurtardığını duyururken "Benim cumhurbaşkanı olarak en büyük görevim toprakları kurtarmaktır. Bizim yumruğumuz, bizim birliğimizdir. Yenilmez denilen Ermeni ordusu savaş meydanından kaçıyor. Ermenistan'a diz çöktürdük." ifadelerini kullandı.

Aliyev'in konuşmasından satırbaşları;
İşgal edilmiş topraklarda hayat yeniden canlanacaktır. Ermenistan ordusunu öz topraklarımızdan kovacağız.Gence'ye namertçe saldırı yapıldı, siviller hedef alındı. 30 yıl toprağınızda oturup bize meydan okumaya çalıştılar.

CAMİLERİMİZE ZARAR VERDİLER

Ermenistan tarihi binalarımıza, camilerimize zarar verdi. Azerbaycan halkının iradesini kıramadılar. Kurtarılan bütün topraklara döneceğiz. Ermeniler cami yıkabilir, ama biz o camileri kalbimizde yaşatacağız. Azerbaycan halkının iradesini kıramadılar.

ERMENİSTAN'A DİZ ÇÖKTÜRDÜK

Kurtarılan bütün topraklara döneceğiz, barış içinde yaşayacağız. İşgalden sonra dünyaya gözünü açanlar da ata yurduna döneceği günü bekledi.

Benim cumhurbaşkanı olarak en büyük görevim toprakları kurtarmaktır. Bizim yumruğumuz, bizim birliğimizdir. Yenilmez denilen Ermeni ordusu savaş meydanından kaçıyor. Ermenistan'a diz çöktürdük.

ZENGİLAN KENTİ İŞGALDEN KURTARILDI

Ermenistan'ı destekleyenlerin ne aklı var ne de vicdanı. Ermenistan'ın 241 tankı, 70 grand füzesi imha edildi. 39 tankına el konuldu.
Azerbaycan ordusu Zengilan kentini Ermenistan'ın işgalinden kurtardı

AZERBAYCAN ASKERLERİ, ZENGİLAN KENT MERKEZİNE AZERBAYCAN BAYRAĞI DİKTİ

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, 27 yıl sonra işgalden kurtarılan Zengilan kent merkezinin görüntülerini yayımladı.Görüntülerde, askerlerin Zengilan kentindeki binalardan birinin önüne Azerbaycan bayrağı diktiği görülüyor.

Kameralara konuşan askerlerden biri, "Sayın Cumhurbaşkanım, Başkomutanım. Emrinize uygun olarak Zengilan kenti ve çevresindeki köyler işgalden kurtarılmıştır. Halihazırda Azerbaycan bayrağı dalgalanmaktadır. Yaşasın Azerbaycan. Yaşasın Başkomutan. Karabağ Azerbaycan'dır." dedi.

Zengilan kenti, 29 Ekim 1993'te işgal edilmişti.

Aliyev, ulusa sesleniş konuşması yaparak, Fuzuli ilinin Dörtçınar, Kürtler, Yukarı Abdurrahmanlı, Kargapazar, Aşağı Veyselli ve Yukarı Aybasanlı; Cebrail ilinin Sarafşa, Hasankaydı, Fuganlı, İmambağı, Taşveyselli, Aktepe ve Yar Ehmedli; Hocavend ilinin Ağcakend, Mülküdere, Taşbaşı, Güneşli  ve Veng köylerinin işgalden kurtarıldığını duyurdu.

Aliyev, Hocavend'in Veng köyünün ismini Çınarlı olarak değiştirdiğini kaydetti.

Azerbaycan ordusunun Zengilan ilinin topraklarını da kurtarmaya başladığını bildiren Aliyev, kent merkezi ile Havalı, Zerneli, Memmedbeyli, Hekeri, Şerifan ve Muganlı köylerinin artık Azerbaycan'ın kontrolünde olduğunu bildirdi.

Güncellenme Tarihi : 20.10.2020 16:11

İLGİLİ HABERLER