Gündem
  • 10.7.2009 21:34

ALİYEV İLE SARKİSYAN 17 TEMMUZDA BİR ARAYA GELECEK

BAKÜ - Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, 17 Temmuzda Moskova'da bir araya gelecek.
Ermeni işgali altındaki Yukarı Karabağ ile ilgili sorunun barışçı yollarla çözümünde arabuluculuk yapan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu eş başkanları Yuri Mezlyakov (Rusya), Matthew Bryza (ABD) ve Bernard Fassier (Fransa), Bakü'deki temaslarını tamamladıktan sonraki açıklamalarında, sorunun barışçı yollarla çözümünü amaçlayan müzakereler kapsamında Aliyev ile Sarkisyan'ın 17 Temmuzda Moskova'da bir araya geleceğini bildirdi.
Eşbaşkan Merzlyakov, "Bu görüşme, ümit ediyoruz ki Karabağ sorununun çözümünde son noktaya ulaşmamızda yardımcı olacaktır" dedi.
Hem Ermenistan, hem Azerbaycan'daki görüşmelerinin tatmin edici ve yapıcı atmosferde geçtiğini bildiren Merzlyakov, her iki ülke cumhurbaşkanlarının Moskova görüşmesinden olumlu sonuç beklediklerini kaydetti.
Fassier de, "Çözüme yönelik temel ilkeler konusunda yıl sonuna kadar cumhurbaşkanlarının kabul edebileceği düzeye ulaşmayı ümit ediyoruz. O zaman bu süreçte gerçek ilerleme olacak. Bu ilerleme geçen yıl kabul edilen ilkelerin temel ilkelere dönüşmesine uygun ortam yaratacak" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:21

İLGİLİ HABERLER