Dünya
  • 17.11.2020 13:04

Aliyev kahraman gibi Paşinyan it gibi karşılandı

Azerbaycan bayrağını göndere çekti.. Paşinyan konuştukça battı! O söz çıldırttı

Bölgeden gelen son dakika haberlerine göre ülkesinde yenilginin sembolü haline gelen Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, üçlü Rusya-Azerbaycan-Ermenistan anlaşmasının imzalandığı 10 Kasım tarihinden 6 gün sonra ilk kez kamuoyu önüne çıkarak parlamentoya gitti. Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan erken seçim sinyali verdi. Azerbaycan karşısında bozguna uğrayan Ermenistan askerleri Dağlık Karabağ’ı terk ederken, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, eşi Mihriban Aliyeva ile beraber işgalden kurtarılan Fuzuli ve Cebrail şehirlerini ziyaret etti.

 

Ermenistan, Azerbaycan karşısında aldığı tarihi yenilginin ardından dağılmanın eşiğine gelmişken Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in işgalden kurtarılan Fuzuli ve Cebrail'i ziyareti sırasında bayrak öperken verdiği bu poz gündemde ilk sıraya yerleşti.

PAŞİNYAN İLK KEZ ORTAYA ÇIKTI 

Ülkesinde yenilginin sembolü haline gelen Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, üçlü Rusya-Azerbaycan-Ermenistan anlaşmasının imzalandığı 10 Kasım tarihinden 6 gün sonra ilk kez kamuoyu önüne çıkarak parlamentoya gitti.

ANCAK İSTİFANI GÖRÜŞÜRÜZ

"ANCAK İSTİFANI GÖRÜŞÜRÜZ!"

Parlamentodaki muhalefet temsilcileri Paşinyan’ı yuhalayarak, “Seninle ancak istifanı görüşebiliriz” sloganları attı.

Başkent Erivan sokaklarında protestolar sürerken, Paşinyan karşısında birleşen 17 muhalefet partisi, uygulamak istedikleri yol haritasını ilan etti.

SARKİSYANDAN ERKEN SEÇİM SİNYALİ

SARKİSYAN'DAN ERKEN SEÇİM SİNYALİ

Öte yandan Azerbaycan tarafından hezimete uğrayan Ermenistan'da siyasi kriz derinleşiyor. Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, erken parlamento seçimlerinin kaçınılmaz olduğunu, seçim öncesinde ülkenin idaresinin ulusal mutabakat hükümetine devredilmesi gerektiğini kaydetti. Ermenistan Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Sarkisyan, “Oluşan durumu ve bundan düzgün şekilde çıkılması gerektiğini dikkate alır, halkın taleplerine kulak verirsek şu aşikârdır: Ülkeyi sarsılmadan korumak için Ulusal Meclis’te erken seçimlerin gerçekleştirilmesi kaçınılmaz olacaktır” ifadelerini kullandı. Sarkisyan, hükümet ve iktidardaki siyasi gücün kendi potansiyelini objektif şekilde değerlendirmesi ve kısa süre içerisinde bir yol haritası geliştirmesinin tek sorumlu yaklaşım olacağını belirtti.

ALİYEV KAHRAMAN GİBİ KARŞILANDI

ALİYEV KAHRAMAN GİBİ KARŞILANDI

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, eşi Mihriban Aliyeva ile beraber işgalden kurtarılan Fuzuli ve Cebrail şehirlerini ziyaret etti.

Aliyev böylelikle Fuzuli ve Cebrail’i 27 yıl sonra ilk kez ziyaret etmiş oldu.

Aliyev'in eşi Mihriban Aliyeva'nın İnstagram sayfasından paylaştığı görüntülerde, Cumhurbaşkanı Aliyev'in kendi kullandığı araçla ziyaretleri gerçekleştirdiği görülüyor.

İlham Aliyev, görüntülerde, Cebrail ilinde bulunduklarını ve tarihi Hudaferin Köprüsü istikametinde gittiklerini söylüyor.

VAHŞİ DÜŞMANLAR TARAFINDAN YIKILAN EVLER

'VAHŞİ DÜŞMANLAR TARAFINDAN YIKILAN EVLER'

Aliyev, çevrede harabe durumda olan evleri göstererek, "Bunlar da vahşi düşman tarafından yıkılan Azerbaycan vatandaşlarına ait evlerdir." diyor.

Görüntülerde Aliyev, Araz Nehri'ni işaret ederek, "Burası Azerbaycan-İran sınırı, dostluk sınırıdır" ifadesini kullanıyor.

AZERBAYCAN BAYRAĞINI ÖPTÜ

AZERBAYCAN BAYRAĞINI ÖPTÜ

Sosyal medya ağlarında paylaşılan bir diğer görüntüde de İlham Aliyev'in işgalden kurtarılan şehirlerden birinde Azerbaycan bayrağını öpmesi ve göndere çekmesi yer alıyor.

Güncellenme Tarihi : 17.11.2020 13:22

İLGİLİ HABERLER