Gündem
  • 5.10.2020 18:55

Aliyev : SİHA'lar Maşallah güzel vuruyor

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, "Biz bu savaşın sebebi değiliz, biz topraklarımızı savunuyoruz." dedi. 30 yıldır verilen sözlerin tutulmadığını belirten Aliyev, "İşgal altında olan bölgeler bize verilirse barış sağlanır." ifadesini kullandı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev TRT Haber’e özel açıklamalar yaptı.

Aliev'in açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

"Ermenistan'ın ne zaman çekileceğine dair bize tarih verilmeli"

Azerbaycan ordusu ilerliyor. Birçok yer işgalden kurtarıldı. İşgal altında olan bölgeler bize verilirse barış sağlanır. Ateşkes için bize uluslararası garantiler verilmeli. Ermenistan'ın ne zaman çekileceğine dair bize tarih verilmeli. 30 yıldır bekliyoruz, verilen sözler tutulmuyor.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev: SİHA'lar maşallah güzel vuruyor kardeşimiz Türkiye iyi ki bunları üretmiş

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan işgali altındaki topraklarını kurtarılması operasyonuna ilişkin TRT Haber'e konuştu. Türkiye üretimi SİHA'ların operasyonlarda büyük üstünlük sağladığını belirten Aliyev, ''Son teknoloji ürünü bu SİHA'lar maşallah iyi vuruyor. Mükemmel vasıtalar bunlar. İyi ki Türkiye kardeşimiz bunları üretmiş'' ifadelerini kullandı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, işgalden kurtarılan Madagiz yerleşim biriminin adını Sugovuşan olarak değiştirdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Madagiz'in tarihi adını 3 Ekim 2020'den itibaren geri kazandırıyorum. Bundan böyle Sugovuşan olarak anılacaktır. Karabağ Azerbaycan'dır" ifadelerini kullandı.

İlham Aliyev, Sugovuşan'ı işgalden kurtarma operasyonunu yöneten 1. Kolordu Komutanı Tümgeneral Hikmet Hasanov'u kutladı, Hasanov'a, tebriklerini tüm personele iletmesi talimatı verdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, işgal altındaki Madagiz yerleşim birimine Azerbaycan bayrağı dikildiğini açıklamıştı.

"ERMENİSTAN'DA ÇOK DERİN BİR SİYASİ VE EKONOMİK KRİZ YAŞANIYOR"

Ermenistan'da şu anda çok derin bir siyasi ve ekonomik kriz yaşanıyor. Bu kriz neticesinde Ermenistan'da siyasi ilişkiler bozuldu. Ermenistan'ın içinde çok ciddi bir rahatsızlık var. Ermenistan kara propaganda yürütüyor.

SİHA'LARA BÜYÜK ÖVGÜ

SİHA'lar dünyanın en iyi araçlarıydı. Onların bizim ordumuzda olması büyük imkanlar sağladı. Can kaybını çok da büyük olmamasını sağladı. Bu imkanlar bizde olmasaydı, daha fazla zayiat olabilirdi. İyi ki bizim Türkiye gibi kardeşimiz, dostumuz var. Türk sanayi ürünlerinin bizde olması bizi güçlendirir. Bugün NATO'daki en büyük ikinci ordudur. Türk ordusunun karşısında kimse duramaz. Biz de bunu yapacağız. Bölgede bizim de karşımızda kimse duramayacak. Türkiye ve bizim iimiz hak işidir. Kimsenin toprağında gözümüz yok ama toprağımızı da vermeyiz.

"ERMENİ HALKI KENDİ YÖNETİMİNİN ESİRİDİR"

Dağlık Karabağ'da yaşayan Ermeniler ve Azerbaycanlılar bir arada yaşayacak. Bizim Ermeni halkı ile bir sorunumuz yok. Yaralananlar arasındakilerin bazıları Ermeniler. Bizim onlarla bir sorunumuz yok. Ermeni halkı kendi yöneticilerinin esiridir. Ermeni ile Azerbaycanlılar barışacak. Birçok ülkede bir arada yaşıyorlar, problemleri yok. Neden burada yaşamasınlar, zaten yaşamışlar bir arada. Benim hatrımdadır, merhum babam ile Dağlık Karabağ'a gitmiştik, açılışta Ermeni ve Azerbayncalı şairler birlikte şiir okurlardı. Ermeni dilinde de, Azerbaycan dilinde de... İşgalci Ermenistan yönetiminden sonra halklarımız barışacak. Buna inanıyorum.

 

 

"Fransa bizden özür dilemeli"

Fransa olmayan şeyleri üstümüze attı. Bizden özür dilemeli. Dağlık Karabağ bizim toprağımızdır. Bir devlet öz topraklarını fethedebilir mi? Bu topraklarda kanunsuz olarak Ermeniler bizim bütün abidelerimizi yıktılar. Bunu görmüyorlar mı? Bu tarz yaklaşımlar kabul edilmez. Biz buna sessiz kalamayız.

 

Güncellenme Tarihi : 6.10.2020 00:36

İLGİLİ HABERLER