Dünya
  • 11.10.2020 16:14

Aliyev'den gündemi sarsacak açıklama: Rusya yapıyor

Aliyev'den gündemi altüst edecek açıklama: Rusya yapıyor

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ın ateşkesi bozan saldırısı sonrası yaptığı açıklamada, "Rusya Erivan'ı ücretsiz silahlandırıyor" dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Rusya Erivan'ı ücretsiz silahlandırıyor. Moskova Ermenistan'ın güvenliğini sağlıyor" dedi.

Ermeniler bu kez ateşle oynadı! Aliyev ateş püskürdü! Türkiye'den son dakika açıklaması

Son dakika: Azerbaycan ve Ermenistan arasında yapılan ateşkesin üzerinden 24 saat geçmemesine karşın Ermeni tarafından sivil yerleşim yerlerine saldırı düzenlendi. Azerbaycan buna çok sert bir şekilde karşılık verdi. Türkiye ise Ermenistan'ın ateşkese rağmen saldırgan tutumunu devam ettirmesini kınayarak Rusya ile bir görüşme gerçekleştirdi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'den de son dakika açıklaması geldi.,

Ermenistan ateşkesi ihlal etti. Gece boyunca düzenlenen saldırılarda 9 sivil hayatını kaybetti, 34 kişi yaralandı. Türkiye ise yaşanan bu gelişmelerin ardından devreye girdi.

ALİYEV'DEN AÇIKLAMA: LAYIKIYLA CEVAP VERİLECEK

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ın sivilleri hedef almasına ilişkin, "Azerbaycan tarafı tüm bunlara layıkıyla cevap verecek." ifadesini kullandı.

Aliyev, Ermenistan'ın saldırılarına ilişkin açıklamayı Twitter hesabından yaptı.

Ateşkesi bozan Ermenistan'ın, Gence'deki sivilleri roketlerle hedef aldığını belirten Aliyev, bunun savaş suçu olduğunu ve Cenevre Sözleşmesi'nin ihlali anlamına geldiğini kaydetti.

Saldırıları, Rusya'nın arabuluculuğunda gerçekleştirilen ateşkese saygısızlık olarak nitelendiren Aliyev, Ermenistan'ın siyasi ve askeri idaresinin bunun mesulü olduğunu belirtti.

ERMENİSTAN'A BÜYÜK TEPKİ

Dışişleri Bakanlığı, ateşkesi bozan Ermenistan'a tepki gösterdi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Ermenistan’ın insani ateşkesi ihlal ederek, bugün sabaha karşı Azerbaycan’ın ikinci büyük kenti Gence’ye düzenlediği roket saldırısını şiddetle kınıyoruz.

Çatışma bölgesine 100 km. mesafedeki Gence’de bir apartmana isabet ederek dokuz sivilin ölümüne, 39 kişinin yaralanmasına neden olduğu öğrenilen bu saldırı, Ermenistan yönetiminin ihtilafı işgal altındaki Azerbaycan topraklarının dışına yayma amacına yönelik provokasyonlarının yeni bir örneğidir.

"ŞAŞIRTICI DEĞİL"

Bu saldırı aynı zamanda Ermenistan’ın gayrimeşru işgalini sürdürebilmek için uluslararası insancıl hukuku ihlal etmekte beis görmediğini ve ateşkes dilinden anlamadığını da ortaya koymaktadır.

Ermenistan’ın bu mütecaviz eylemleri şaşırtıcı olmayıp her zamanki işgalci ve saldırgan zihniyetinin açık bir yansımasıdır. Uluslararası toplum bu hukuk tanımazlığa artık dur demelidir.

Saldırıda şehit düşen Azerbaycanlı kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, Can Azerbaycan’a başsağlığı diliyoruz. Türkiye her zamanki gibi Azerbaycan’ın yanındadır.''

BAKAN ÇAVUŞOĞLU RUS MEVKİDAŞI İLE GÖRÜŞTÜ

Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Rus mevkidaşı Sergey Lavrov’la görüştüğü ve Ermenileri ateşkese uymaları konusunda uyarmalarını istediği bildirildi.

ATEŞKESE RAĞMEN GENCE, AĞDAM VE TERTER'İ VURDULAR

Azerbaycan ile Ermenistan arasında dün yerel saat ile 12.00'de başlayan ateşkesin üstünden 24 saat geçmeden, Ermeni güçleri ateşkesi ihlal ederek Gence, Ağdam ve Terter kentlerine füze ve topçu ateşiyle saldırdı. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, saldırılarda özellikle Gence’de 7 sivil hayatını kaybederken, çocuklar dahil 34 kişinin de yaralandığını belirtti.

Ateşkes anlaşmasına rağmen Ermenistan sivil yerleşim yerlerine saldırılarını devam ettiriyor.

Ateşkes anlaşmasına rağmen Ermenistan sivil yerleşim yerlerine saldırılarını devam ettiriyor.

FÜZE SALDIRISININ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Ermenistan ordusunun Gence kentine düzenlediği füze saldırısının güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

ERMENİSTAN'A AİT İHA BÖYLE DÜŞÜRÜLDÜ

Ermenistan'ın ateşkesi ihlal ederek, bugün sabaha karşı Azerbaycan'ın ikinci büyük kenti Gence'ye düzenlediği roket saldırısı sonucunda 9 sivilin ölümüne neden oldu.

Çatışma bölgesine 100 kilometre mesafedeki Gence'de bir apartmana isabet ederek 9 sivilin ölümüne, 39 kişinin yaralanmasına neden oldu. Ermenistan saldıraları sonucunda işğal altındaki Karabağ toprakları ve sivillere yönelik saldırı yapan Ermenistan orudusuna ait İHA Azerbaycan ordusu hava savunma sistemi tarafından imha edildi.

Güncellenme Tarihi : 11.10.2020 16:13

İLGİLİ HABERLER