Gündem
  • 9.10.2020 18:10

Aliyev'den Paşinyan'a son uyarı!.. Kimin ayağının altını yalarsan yala..

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev açıklamalarda bulundu. "Biz kan dökülmesin istiyoruz. Çıkın bizim topraklarımızdan. Biz topraklarımızı alacağız. Bu tarihi şansı kaçırmasınlar istiyorum." diyen Aliyev, "Moskova görüşmelerinden sonra sahtekarlık edeceklerse kendileri pişman olacak. Topraklarımızı alacağız. Biz istiyoruz, sulh yoluyla alalım." ifadelerini kullandı. "Hiçbir ülke bizim irademize tesir edemez." diyen Aliyev, "Kime yalvarırsan yalvar. Kimin ayaklarının altına yıkılırsan yıkıl, kimin tabanlarını yalarsan yala... Biz hak yolundayız, galip geliyoruz, biz kendi topraklarımızı geri alacağız." diye konuştu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ulusa seslendi. Aliyev'in yaptığı ulusa sesleniş konuşmasından şu ifadelere yer verdi:

Aliyev'in açıklamaları şöyle:

"Bugün Azerbaycan Ordusu Çaylı köyü, Yukarı güzlek köyü, Kıslak köyü, Garacalar köyü, Suleymanlı ve Sur köyleri ve Hadrud kasabasını işgalden kurtardı.

Düşmanın elinde tek bir tane bile Azerbaycanlı silahı yoktur. Bizim bazı bölgelerimizi ele geçirdikleri iddiaları yalandır. Bugün işgalden kurtarılmış topraklarda Azerbaycan bayrağı dalgalanıyor. Azerbaycan bu vaziyetle, bu tehditlerle barışmayacak.

Biz onlara yerini gösterdik. Onlar bizim gücümüzü gördüler. Kimin tabanlarını yalarsan yala, biz hak yolundayız. Biz kan dökülmesin istiyoruz. Çıkın bizim topraklarımızdan. Biz topraklarımızı alacağız. Bu tarihi şansı kaçırmasınlar istiyorum.

Moskova görüşmelerinden sonra sahtekarlık edeceklerse kendileri pişman olacak. Topraklarımızı alacağız. Biz istiyoruz, sulh yoluyla alalım. Ermenistan bizim önümüzde acizdir, bizim önümüzde diz çökmüştür, biz topraklarımızı ya müzakere süreciyle ya da savaş yoluyla geri alacağız."

Güncellenme Tarihi : 9.10.2020 18:22

İLGİLİ HABERLER