Gündem
  • 1.4.2021 17:29

Aliyev'den Selçuk Bayraktar'a madalya

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'a karşı alınan Dağlık Karabağ zaferinde büyük paya sahip olan SİHA'ların üreticisi Selçuk Bayraktar'a madalya taktı.

 

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Basın Servisi'nden yapılan açıklamaya göre Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar ve ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Görgün'ü makamında kabul etti. Cumhurbaşkanı Aliyev, Bayraktar'a madalya taktı.

SİHA'lar zafere giden yolu açmıştı

Azerbaycan, Bayraktar SİHA'larını İkinci Karabağ Savaşı'nda kullanmış ve bu SİHA'lar savaşta belirleyici rol oynamıştı.

Azerbaycan havadaki hakimiyetinin sayesinde kısa sürede zafere ulaşmıştı.

Bu zaferdeki katkısı nedeniyle Selçuk Bayraktar, Azerbaycan'da çok sevilen bir isim oldu.

Baykar konuya ilişkin sosyal medya hesabından yayımladığı tweette Selçuk Bayraktar'ın, Aliyev'in elinden aldığı madalyaya ilişkin fotoğraf karelerini paylaştı.

"BÜYÜK ŞEREF VE ONUR DUYDUK"

Selçuk Bayraktar da ziyarete ilişkin fotoğrafları sosyal medya hesabı üzerinden yayınlayıp "Büyük şeref ve onur duyduk." ifadelerini kullandı.

Azerbaycan ve Türkiye'nin ortak geleceği için çalışmaya devam edeceklerini belirten Bayraktar, paylaşımında şu açıklamayı yaptı;

"Babam Özdemir Bayraktar ve ağabeyim Haluk Bayraktar ile birlikte Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından Karabağ Nişanı'na layık görülmekten dolayı büyük şeref ve onur duyduk.

Tek Millet İki Devlet'in ortak geleceği için çalışmaya devam edeceğiz."

 

İlham Aliyev, Selçuk Bayraktar a madalya taktı #3

 

 

İlham Aliyev, Selçuk Bayraktar a madalya taktı #4

 

SAVUNMA BAKANIYLA DA GÖRÜŞTÜ

Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov da temaslarda bulunmak için Bakü'ye gelen Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar ile görüştü.

Güncellenme Tarihi : 1.4.2021 18:37

İLGİLİ HABERLER