Asayiş
  • 22.8.2009 00:09

ALKOL KOMASI CİNAYET ÇIKTI...

ANTALYA'da aşırı alkollü olarak hastaneye kaldırılan ve iki hafta yoğun bakımda tedavi gördükten sonra ölen 57 yaşındaki Mehmet Taşatan'ın yapılan otopsisinin sonucu 6 ay sonra geldi. Taşatan'ın darbeyle küt travma neticesiyle hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Polis alkollü adamı yoldan geçerken kendilerini rahatsız ettiği için döverek öldürdükleri ortaya çıkan iki kişiyi 1.5 yıl sonra yakaladı.

Olay 8 Nisan 2008 tarihinde Güllük Caddesi üzerinde meydana geldi. Gece yarısı yolda bir kişinin yattığını gören vatandaşlar, olay yerine ambulans çağırdı. Sağlık ekipleri aşırı alkollü olduğu tespit edilen Mehmet Taşatan'ı alarak Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne götürdü. Burada tedaviye alınan Mehmet Taşatan, iki hafta yoğun bakımda tedavi gördükten sonra hayatını kaybetti. Taşatan'ın cesedi Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Kurumu morgunda otopsi yapıldıktan sonra ailesine teslim edildi. Yakınları alkol komasından öldüğünü düşündükleri Taşatan'ın cenazesini toprağa verdi. Yapılan otopside kesin ölüm nedeni belirlenemezken cesetten alınan örnekler İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na gönderildi. Burada yapılan incelemenin sonucu 6 ay sonra geldi. Raporda Taşatan'ın darp sonucu küt travma neticesinde hayatını kaybettiği bildirildi. Dövülerek öldürüldüğü belirlenen Mehmet Taşatan'ın katil ya da katil zanlılarını yakalamak için çalışma başlatan Antalya Polisi, adamın o gece kavga ettiğini belirledi. Olay gecesi açık olan işyerlerinin çalışanlarının ifadelerine başvuran polis, Mehmet Taşatan'ı dövenlerin 24 yaşındaki Sabri Dağ ve 22 yaşındaki Savaş Koç olduğunu belirledi. Şüphelilerden Koç İzmir Torbalı'da, Dağ ise ise Antalya'da yakaladı.

Polisteki sorgularında suçlarını kabul eden şüpheliler, “Ölen kişi aşırı alkollüydü. Yolda yürürken sağa sola yalpalıyordu. Bir ara bizim üzerimize doğru geldi ve çarpacak sandık. Bu sırada kendisini uyardık ve karşılıklı küfürleşme oldu. Sonrasında ise kendisine bir kaç kez vurduk ve yere düşünce olay yerinden uzaklaştık” dedi.

İki şüpheli ifadelerinin ardından çıkarıldıkları mahkemede tutuklanarak cezaevine konuldu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:36

İLGİLİ HABERLER