Asayiş
  • 28.3.2009 14:19

ALKOL KOMASINA GİREN LİSELİ ÖLDÜ

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Almanya’da öğrenim gören Türk ve Alman 11 öğrenci ve bir öğretmen, 22 Martta Kemer’e gelerek, ilçe merkezindeki bir otele yerleştiler.

Öğrencilerden Jean Piere Follkovt (18), Jan Lange (18), Dustin Krabbe (18), Hendrik Barkow (18) ve Rafael Neca (21) dün gece, otel yakınlarındaki bir marketten votka satın alarak odalarında içmeye başladılar. Aşırı alkol alan Alman öğrencilerden Rafael Neca’nın, bir süre sonra hareketsiz kalması üzerine diğer öğrenciler otel yetkililerine haber verdiler. Otelin karşısındaki Özel Anadolu Hastanesinden gelen sağlık ekipleri, alkol komasına girdiği sanılan Rafael Neca’ya ilk müdahaleyi yaptı. Ancak Rafael Neca’nın olay yerinde öldüğü belirlendi.

Çok miktarda alkol aldıkları öne sürülen diğer Alman öğrencilerden Jean Piere Follkovt, Jan Lange, Dustin Krabbe ve Hendrik Barkow da Kemer Anadolu Hastanesinde tedavi altına alındı.

Sağlık durumunun ağır olduğu belirtilen Jean Piere Follkovt ile Jan Lange ilk müdahalenin ardından Antalya Anadolu Hastanesine sevk edildiler.

-İDDİALAR-
Öğrencilerden bir grubun, tatilin ilk günlerinden itibaren çok miktarda alkol almaları ve gürültü yapmaları üzerine öğretmenleri tarafından birkaç kez uyarıldıkları öğrenildi. Otel yönetiminin bunun üzerine bu gençlere alkol
servisini yasakladığı, bu nedenle gençlerin, gizlice dışarıdan odalarına alkol soktukları belirtildi.

Almanya’dan gelen öğrenci grubu arasında yer alan ve adını açıklamayan Türk asıllı bir genç kız, AA muhabirine, "22 Marttan beri oteldeyiz. Vefat eden arkadaşımız geldiğimiz günden beri içiyordu. Geçtiğimiz salı günü öğleden sonra
öğretmenimiz ona içkiyi yasaklamıştı. Birkaç kez de uyardı. Dinlemedi. Dışarıdan içki almışlar. Geçtiğimiz akşam da odalarında çok gürültü yaptılar. Öğretmen bu konuda da uyarmıştı" dedi.

Otel Genel Müdürü Osman Kafadar da AA muhabirine, Alman gencin ölümüyle ilgili çelişkili bilgiler bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Öğrenciler, sürekli farklı şeyler söylüyor. Bir öğrenci, ölen ve tedavi altına alınan Alman gençlerin parfüm de içtiklerini, bir diğeri uyuşturucu hap aldıklarını iddia ediyor. Bir başkası da uyuşturucu kullandıklarını öne sürüyor. Biz alkolden şüphelendik. Otelden bu gençlere alkol servisi yapılması yasaklanmıştı. Vefat eden gencin ilk günlerdeki aşırı alkol tüketiminden sonra son 24 saattir alkol almadığını biliyorduk. Olaya Cumhuriyet Savcılığı el koydu.
Savcılık, odada bulunan bir içki şişesine el koymuş. Dışarıdan odaya içki getirdikleri anlaşılıyor. Ama henüz net bir bilgi yok. Çünkü sağlıklı bilgi alamıyoruz. Bu öğrenciler geldiklerinden beri otel çalışanlarını da çok uğraştırdı."

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:44

İLGİLİ HABERLER