Asayiş
  • 29.4.2007 12:53

ALKOLLÜ ERLER , ASTSUBAY EŞLERİNE KAPKAÇ YAPTI

ÇANAKKALE’nin Gelibolu İlçesi'nde 5 er, çarşı izninde alkol alıp, para istedikleri otel görevlisini bıçakla yaraladı. Bir astsubay eşinin çantasını da kapkaç yöntemiyle alıp kaçan erler, kendilerini kovalayan vatandaşlar tarafından yakalandı.


      İddiaya göre, dün akşam saatlerinde Gelibolu'daki Hakan Otel’e giden erler H.A.K. (21), E.Ç. (21), E.S. (20), T.Ç. (21) ve F.K. (20), resepsiyonda çalışan Rasim As'ı () tehdit ederek para istedi. Rasim As’ın “Size verecek param yok'' cevabı üzerine erlerden H.A.K., üzerinde taşıdığı çakıyla resepsiyon görevlisini göğsünden yaraladı, daha sonra arkadaşlarıyla birlikte yaya olarak kaçtı.


      Aldıkları alkolün verdiği cesaretle ilçe merkezinde dolaşmaya devam eden Gelibolu 2'nci Kolordu Komutanlığı'na bağlı birliklerde görevli 5 er, İçliman Sardalya Sokağı'nda da astsubay eşi olduğu öğrenilen Zikriye Canfes'in (36) çantasını kapıp kaçtı. Canfes’in “İmdat. Yardım edin'' diye bağırması, sokaktaki esnafı harekete geçirdi. Kapkaççı askerler peşlerinden kovalayanlar tarafından yakalanarak, telefonla haber verilmesiyle gelen polis ekiplerine teslim edildi.


      Kapkaççıları yakalayanlardan Nahit Özan, “Sardalya Sokağı'nda dolaşıyordum. Kaçışan gençleri ve onları kovalayanları gördüm. Ben de peşlerine takıldım. Yakaladığımız kişinin elinde çanta ve bıçak vardı, alkollüydü'' dedi.


      Kapkaççı askerlerden bir diğerini yakalayan Ali Yüzügüler de “Liman Sokağı'nda yürüyordum. Bir kadının bağırdığını duydum. Birilerinin kadının çantasını aldığını gördüm. Dağılarak kaçmaya başladılar. Birinin peşinden koştum. Bana bıçak çekti ama ben onu yakalayıp etkisiz hale getirdim. Sonra gelen polise teslim ettim'' diye konuştu.
      Gelibolu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Bürosu'nda ifadeleri alınan 5 asker, daha sonra Merkez Komutanlığı'na teslim edildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:39

İLGİLİ HABERLER