Asayiş
  • 25.7.2009 15:49

ALKOLLÜ YÜZBAŞIYA POLİS MÜDAHALESİ

Biber gazı ve jopla dövüldüğünü iddia eden Yüzbaşı İskender Tayhan (33), karakola girmemek için polis ekiplerine direndi. Aşırı derecede alkollü olan ve eşine sarılarak ayakta durmaya çalışan genç adam, basın mensuplarına karakolun önünde açıklama yapınca, polisler kendisini "şov yapma" diye uyardı.

Edinilen bilgiye göre, dün gece Kültürpark Çağdaş Gazeteciler Cemiyeti Lokali'nde öğretmen olan eşi Şebnem Tayhan, yurt dışından gelen akrabaları ile alkol alan Yüzbaşı İskender Tayhan, lokal çıkışında bir şahsın kendisine küfür edip omuz attığını iddia ederek tartışmaya başladı.

Tartışmanın büyümesi üzerine gelen polis ekipleri olaya müdahale etti. Ekip otosuyla Çarşı Polis Merkezi'ne getirilen Tayhan, karakolun önünü birbirine kattı. Karakola girmemek için direnen Tayhan, ayakta güçlükle durmasına rağmen alkollü olmadığını iddia etti.
Polis memurlarının uzun süre ikna etmek için uğraştığı Yüzbaşı coplandığını ve kendisine biber gazı sıkıldığını iddia etti.

Yıllık iznini geçirmek için memleketi olan Bursa'ya geldiğini söyleyen Tayhan, "Bana küfür edip, beni taciz eden adam arabasına binip gidiyor. Ben karakolluk oluyorum. Benim suç teşkil eden bir davranışım yok. Benim eşimle birlikte eğlenme hakkım yok mu?" diye konuştu.
Polis ekiplerinin tüm ısrarlarına rağmen karakola girmeyen Tayhan ve eşi askeri hastaneye gidip rapor alacağını belirtti. Polis ekipleri tarafından götürülmek istenen Tayhan, her seferinde buna direnerek karakola girmedi. Polislerin sokak ortasında şov yapma dediği yüzbaşı, "Siz beni çekemezsiniz" diyerek polise direndi. Bunun üzerine polis ekipleri Cumhuriyet Savcısı ve askeri inzibata haber verdi.

Polisler tarafından sigara verilerek sakinleştirilmeye çalışılan İskenden Tayhan, karakola gelen İnzibat ekiplerine teslim edildi.

Diğer yandan, yaşanan olay sonrası gözaltına alınan Tayhan'ın diğer yakınları hakkında polise mukavemet ve hakaretten işlem yapılırken, savcının mevcutlu olarak adliyeye getirilmesini istediği yüzbaşı Tayhan'ın ifadesinin askeri savcı tarafından alınacağı öğrenildi.

Yüzbaşının öğretmen olay eşi Şebnem Tayhan ise yaşanan olaydan büyük utanç duyduğunu söyleyerek,"Ben öğrencilerime her zaman söylüyorum. Ancak küfür edenin yanına kaldı. Ben olayları uzaktan seyretmekle yetindim. Yengeme ve eşime müdahale edildi" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:06

İLGİLİ HABERLER