Gündem
  • 22.9.2013 01:08

"Allah bunlara fırsat vermesin"

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde bazı açılışlara katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, gezi olayları ile Ankara'da Emniyet Genel Müdürlüğü'ne düzenlenen saldırıyı değerlendirdi. Yılmaz, "Sandıkta alamadıkları gücü sokakta almak gibi bir gayretleri var. Allah bunlara fırsat vermesin." dedi.

Bakan Yılmaz, şöyle konuştu: " Tepkinin de ölçülü olması lazım. Ağaç İstanbul'da, gürültüsü Ankara'dan çıkıyor. İstanbul'daki bir ağaç için Ankara'da veya Hatay'da tepki gösterilmez. Bu tepkinin dışında, kavga için bahane arayan insanların olduğunu gösterir. Bunun bu ülkeye faydası var mı, yok. Yazık. Bu da bir insanın istemese de kanının damlamasına, can kaybına neden oluyor. O da bizim evladımız, onun da annesi, babası var. Kimisi diyor ki 'bu örnek olsun, başkaları da onun yolundan gitsin' diyor ama bizlerin ölümü kutsamamamız lazım, ölümü teşvik etmememiz lazım. Kimseye 'dağa çıkın' demememiz lazım. 'Tepkimizi demokratik çerçeveden gösterin' dememiz lazım. Mayıs ayına kadar istikrarla büyüyen bir ülke idik gezi olayları çıktı galiba nazar değdi deniyor. Türkiye imaj kaybediyorsa herkes kaybediyor."

Ankara'da Emniyet Genel Müdürlüğü ve polisevine yapılan saldırısına ilişkin Bakan Yılmaz, "Dün aksam Emniyet Müdürlüğü'ne ve bir polisevine saldırı yapıldı. Şükür bir can kaybı olmadı. Her hangi bir şey kazanmışlar mı yok. Ama bu saldırıyı düzenleyenleri mutlaka hakimin önüne çıkartabilmek lazım. Yapılmak istenen şu ki; Sandıkta alamadıkları gücü sokakta almak gibi bir gayretleri var. Allah bunlara fırsat vermesin." diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:50

İLGİLİ HABERLER