Gündem
  • 28.9.2008 16:51

'ALLAH YOK' DEDİLER, PKK'DAN KAÇTIM

ADNAN ŞİMŞEK
DİYARBAKIR - Kuzey Irak'taki PKK kamplarında askeri ve siyasi eğitim aldıktan sonra örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan PKK'lı 2 terörist çıkarıldıkları mahkemece 'Etkin Pişmanlık Yasası' çerçevesinde serbest bırakıldılar. PKK'nın halk için savaştığına inandığı için Kuzey Irak'a giderek örgüte katıldığını anlatan PKK'lı terörist, "Kampta siyasi eğitim veren eğitmenlerin 'Allah yoktur' demeleri üzerine örgüte olan inancım silindi. Ben PKK'nın inançsız olduğunu bilmiyordum" dedi.
Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada söz alan PKK'lı İ.F., örgüte inanarak katıldığını ancak pişman olduğunu söyledi. Fırat kod adlı PKK'lı İ.F. pasaportla Kuzey Irak'a geçtiğini belirterek, "Ben önceleri yaşadığım yörede PKK'nın terör örgütünün halk için mücadele ettiğini, ondan dolayı savaş yaptığına dair inancım vardı. Bu nedenle örgüte sempati duyuyordum. Temmuz 2008'de pasaport çıkararak Kuzey Irak'a gidip buradaki Zaho şehrinde örgütün bürosu ile irtibata geçerek, Mahmur kampına
gittim. Örgüt kampında siyasi eğitim verilirken, 'Allah yoktur' demeleri üzerine örgüte olan inancım silindi. Ben PKK'nın inançsız olduğunu bilmiyordum. 15 gün kaldıktan sonra kaçarak IKDP güçlerine oradan da güvenlik güçlerine teslim oldum. Yaptıklarımdan çok pişmanım bundan sonra vatanıma milletime yararlı bir insan olacağım" şeklinde konuştu.
Mahkemede, PKK'nın Kuzey Irak'taki sözde Gever cephe sorumlusu Reşit Dost kod adlı teröristin atını alarak örgütten kaçtığını söyleyen Sipan kod adlı A.Ç. ise, örgüte tanıştığı kişinin eve götürme vaadiyle kandırıldığını söyledi.
Kuzey Irak'taki PKK kamplarında askeri ve siyasi eğitim aldığını belirten A.Ç. savunmasında, "Mayıs 2008 tarihinde çalışmak için İstanbul'a gittim ve 2 ay bir lokantada çalıştım. Daha sonra Yüksekova'ya döndüğümde annemin bir şahısla evlendiğini görünce, Kuzey Irak'a giderek Diyana ilçesinde çalışmaya başladım. Burada telefon kartları satıyordum. Hakkarili olduğunu söyleyen Serhat kod adlı biriyle tanıştım. Beni evine götüreceğini söyleyerek arabaya binmemi söyledi. Ancak beni evi yerine PKK'nın Hakurk
kampına götürdü. Derviş kod adlı bir şahısla görüşerek örgüte katılmak istemediğimi anlattım. Ancak gitmeme izin vermediler, bir kez kaçmaya teşebbüs ettim ancak yakalandım. Daha sonra örgütün Gare kampına götürüldüm ve burada bana askeri ve siyasi eğitim verildi. Eğitimden sonra Zağros kampına gönderildim. Gever cephe sorumlusu Reşit Dost'un yanında koruma olarak görevlendirildim. Bu şahsın yanında 5-6 ay kaldıktan sonra, atını alarak lojistik almak bahanesiyle kamptan kaçarak IKDP güçlerine teslim oldum"
dedi.
PKK'lı A.Ç., IKDP güçlerinden kendilerine katılması yönünde teklif aldığını ancak, hava harekatı sırasında bombalardan korkması nedeniyle kaçmaya karar verdiğini söyledi.
Mahkeme heyeti ayrı ayrı yapılan duruşmalarda "Terör örgütü üyesi olmak" suçuyla 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan PKK'lılar İ.F. ile A.Ç.'nin silahlı eyleme katılmadığı gerekçesiyle Türk Ceza Kanunu'nun 221. maddesinin 'Etkin Pişmanlık' hükümleri uygulanarak serbest bırakılmasına karar verdi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:53

İLGİLİ HABERLER