Gündem
  • 29.9.2011 14:47

ALMAN HEYETİ BAŞKANI SİVİLLERİN ÖLÜMÜNDE PKK'YI DEĞİL, DEVLETİ SUÇLADI

Alman heyetine başkanlık yapan tarihçi Michaem Knopp, PKK sözcüsü gibi konuşarak, çatışmalardan ve sivillerin ölümünden terör örgütünün değil devletin sorumlu olduğunu iddia etti. Batman ve Diyarbakır’ın ardından Hakkari’ye gelen Alman heyeti, kentteki bazı sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek Kürt sorunu, Demokratik Özeklik ve çatışmalarda yaşamını yitiren sivil vatandaşlarla ilgili bilgi aldı. İHD Hakkari şubesini ziyaret ederek Şube Başkanı İsmail Akbulut’la görüşen heyet üyeleri, daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Heyete başkanlık yapan Michaem Knopp, Şemdinli İlçesi’nde bir süre önce çıkan çatışmada yaşamını yitiren sivillerle ilgili araştırma yaptığını belirterek, terör örgütünü savundu.
Devletin güvenlik güçlerinin PKK’lı teröristlere yönelik operasyonlarını ’sivillere saldırı’ diye niteleyen Michaem Knopp, "Biz iki gün önce de Batman’daydık. Ben şunu görüyorum ki, Türk devleti Kürt hareketine karşı başarısız oldu. Bu yüzden Türk halkı, Kürt halkına karşı terör estiriyor. Bu olayları araştırmak için buraya geldik. Batman’da öldürülen kadın ve karnındaki bebeğin ölümünü de araştırdık. Oradaki halk da, devletin halka baskı yaptığını ve gerçeği sakladığını söylüyor. Biz Batman’da o ailenin ziyaretine gittik. Orada her taraf işgal altında. Her tarafta asker konuşlu. Sivil mağdur halka silah dayatılıyor. Çatışmanın yaşandığı inşaattaki çalışan da infaz edilmiş. Bunun da devlet tarafından yapıldığını gösteriyor" dedi.
Alman heyet başkanı Michaem Knopp, PKK’nın Siirt’te yemeğe giden 4 genç kızı katlettiği saldırıyla ilgili de "Gerillalar, bilmeyerek bu olayı yaptıklarını açıkladılar" diyerek, hazırlayacakları raporu Alman Parlamentosu’na ve AB Komisyonu’na sunacaklarını söyledi.
Hakkari’ye gelirken tehdit edildiklerini iddia eden Michaem Knopp, "Biz dün gelirken Depin Polis Kontrol noktası bir OHAL bölgesi gibi. Bizi bırakmak istemediler. Bize silah dayatarak tehdit ettiler, bağırdılar, sert konuştular, her şeyi yapmaya çalışıyorlar. Bizi bir şekilde uzaklaştırmak istiyorlar" dedi.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 13:38

İLGİLİ HABERLER