Gündem
  • 14.6.2021 12:52

Alman komutan!.. Türk SİHA'larına karşı hiç şansımız yok, savaşta kaybediriz

 Alman Yarbay: Almanya'nın Türk SİHA'larına karşı şansı olmazdı

Alman ordusunun Karabağ'da Azerbaycan'a karşı savaşmış olması ihtimalini değerlendiren Alman Savunma ve Stratejik Araştırmalar Enstitüsü'nden Yarbay Michael Karl, Türk SİHA'larını kast ederek "Alman ordusu böylesi silah sistemlerinin karşısında çıkmış olsa, kendisini yeterince korumayı başaramazdı. Türkiye, ABD, Çin ve İsrail'le birlikte insansız hava araçları konusunda küresel piyasayı domine etti" ifadelerini kullandı.

Alman Savunma ve Stratejik Araştırmalar Enstitüsü'nde (GIDS) uzman olarak görev yapan Yarbay Michael Karl, Türk SİHA'larına karşı Alman ordusunun nasıl bir reaksiyon gösterebileceğine dair değerlendirmelerde bulundu.

"Almanya kendisini koruyamazdı"

Akşam gazetesinin haberine göre, "Alman ordusu böylesi silah sistemlerinin karşısına çıkmış olsa, kendisini yeterince korumayı başaramazdı. Almanya bu konuda çok da kötü sayılmaz, ancak geleceğin savaş teknolojileri, hızına erişilmesi zor bir ivmeyle gelişmeye devam ediyor. Alman ordusunun da bu hıza ayak uydurabilmesi gerekir" dedi.

"Türkiye küresel piyasayı domine ediyor"

Silahlı ve silahsız insansız hava araçları konusunda ABD, Çin, İsrail ve Türkiye'nin küresel piyasayı domine ettiğini ifade eden Karl, Bayraktar TB2 SİHA'ların Libya, Suriye ve Dağlık Karabağ coğrafyalarında aktif, etkili ve başarılı bir şekilde kullanıldığını hatırlattı.

Alman komutan, "Türk yapımız Kargu-2 drone'ları, herhangi bir insan kontrolü olmaksızın, yalnızca yapay zekâ ile düşmanı tanımlayarak başarılı bir saldırı gerçekleştirdi. İnsan gücü artık savaş alanlarını terk etmeye başladı" şeklinde konuştu.

Yunan basını açık açık yazdı: Türk İHA'larına karşı çaresiziz

Türkiye'nin İHA ve SİHA gücü dünya basını tarafından büyük bir ilgiyle takip edilmeye devam ediyor. Bu kez Yunanistan'ın Real gazetesi, Türkiye'nin yıllardır İHA teknolojisi geliştirdiğini ancak Atina'nın bu konuda geride kaldığını yazdı. Üstelik haberin detaylarında çarpıcı ifadeler kullanıldı. İşte haberin ayrıntıları...

Türk yapımı İHA ve SİHA'lar, operasyonlarda aldıkları başarılar ve ihracata yaptıkları katkıyla son yıllarda adından sık sık söz ettiriyor. İHA ve SİHA'lar Yunanistan'ı iyice endişeye sevk etti.

İnsansız hava araçları, 2018 yılından bu yana Ege, Akdeniz ve Meriç semalarında keşif ve gözetleme faaliyetlerine devam ediyor.

"TÜRK İHA'LARIYLA BAŞA ÇIKAMIYORUZ"

Yunan basınından Real gazetesi, Atina yönetiminin Türk İHA'larına karşı çözüm aradığı ancak çaresizlik içinde olduğunu aktardı.Haberde, "Durum kontrolümüzden çıktı. Türk İHA'larıyla nasıl başa çıkacağız. Bazıları, Yunanistan'ın ilk andan itibaren tepki göstermesi gerektiğini söylüyor. Sorun önemli ve çözülmeli." denildi.

"20 YILDIR YATIRIM YAPIYORLAR"

Yunanistan'ın insansız hava aracı üretimi konusunda ilerleme kaydedemediğine dikkat çekilerek, şöyle denildi:

"Türkiye, 20 yıldır İHA teknolojisine yatırım yapıyor. Bu teknolojinin askeri çatışmalardaki önemi Libya ve Karabağ'da kanıtlandı."

ULUSLARARASI İTTİFAK ÇABALARINA GİRDİLER

Yine geçtiğimiz günlerde Yunan basınında yer alan haberlerde, Türk SİHA'larından "ucuz ve ölümcül" şeklinde bahsedilmiş, Bayraktar TB2'lerin Yunanistan'a karşı kullanılıp kullanılmayacağına dair bir işaretin bulunmadığı belirtilmişti.

Güncellenme Tarihi : 14.6.2021 12:27

İLGİLİ HABERLER