Dünya
  • 8.1.2014 20:52

Alman Meclisi'nde patriot teklifi

Alman hükümeti, Türkiye'de konuşlandırılmış olan Patriot savunma sisteminin görev süresinin uzatılması için meclise teklif verdi.

Tasarıda, Türkiye'nin talebi üzerine Patriotların 31 Ocak 2015'e kadar ülkede kalması öngörülüyor. Teklifte ayrıca Türkiye'de konuşlandırılmış Alman asker sayısının 400 ile sınırlı olacağı belirtiliyor.

NATO kapsamında yürütülen görev, Türkiye'nin Suriye'den gelecek olası tehditlere karşı korunmasına katkı sağlıyor. Tamamen savunma amaçlı ve NATO topraklarının korunmasına odaklı göreve ABD ve Hollanda da Patriot bataryalarıyla destek veriyor.

BÜYÜKELÇİLİK'TEN AÇIKLAMA

Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği, Almanya Hükümeti'nin bugün Federal Parlamento´ya Türkiye´de konuşlandırılmış olan Patriot savunma sisteminin görev süresinin uzatılmasını teklif ettiğini bildirdi.

Büyükelçilik, 'Bu Almanya´nın Türkiye ile olan ittifak dayanışmasının somut bir göstergesidir. Görev süresinin uzatılmasını Türk tarafı talep etmiştir. NATO kapsamında yürütülen görev, Türkiye´nin Suriye´den gelecek olası tehditlere karşı korunmasına katkı sağlamıştır. Görev tamamen savunma amaçlıdır ve NATO topraklarının korunmasına odaklıdır. Federal Hükümet´in teklifi Türkiye´deki Patriotların görev süresini 31 Ocak 2015 ile sınırlamaktadır. Teklif ayrıca Türkiye´de konuşlandırılmış Alman asker sayısının 400 ile sınırlı olmasını öngörmektedir. Süre uzatımı Federal Parlamento´nun onayına bağlıdır. Süreçle ilgili kararlar parlamentoda verilecektir. ' yazılı açıklamasını yaptı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:39

İLGİLİ HABERLER