Alman Ordusu'nda IŞİD alarmı

1 dk okuma
Alman Ordusu'nda IŞİD alarmı

Hızlı Özet

Askerliğini Alman Ordusu’nda yapan aşırı İslamcılar, Suriye ve Irak’ta IŞİD saflarında savaşıyor.


Almanya Askeri İstihbarat Birimi MAD’a göre, bugüne kadar 20 eski asker IŞİD saflarına katıldı.

Aşırı İslamcı grupların Alman Ordusu içerisinde problem yaratmaya başladığına dikkati çeken Alman Askeri İstihbaratı’nın aşırı İslamcılara karşı alarm durumunda olduğu belirtiliyor. Stern Dergisi’nde yer alan habere göre, son olarak askerliğini orduda başçavuş olarak yapan bir kişi IŞİD saflarına katılma teşebbüsünde bulundu. Söz konusu kişinin aşırı İslamcı tavırları nedeniyle ordudan atıldığı ve MAD tarafından izlendiğini kaydeden dergi, güvenlik birimlerinin bu kişinin IŞİD’e katılımını önlediğini duyurdu.



ALMANYA’DAN GİDEN 5 CİHATÇI İNTİHAR EYLEMİ YAPTI

FOCUS Dergisi’nde yer alan bir haberde ise, Almanya’dan IŞİD saflarına katıldığı bugüne kadar tespit edilen 400 dolayında militan bulunuyor. İstihbarat birimlerine dayandırılan bilgilere göre, tespit edilemeyenler de dikkate alınırsa, sayının artması söz konusu. Avrupa ülkelerinden giden militanların daha radikal olduğuna dikkati çeken istihbarat yetkililerine göre, Irak ve Suriye’de Almanya’dan giden 5 cihatçı intihar eylemi gerçekleştirdi.

Ahmet YILDIRIM – DORTMUND / DHA


Bu haber 532 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İsrail Yüksek mahkemesi polislere hükümetin kararına uymama çağrısı yaptı
Dünya

İsrail Yüksek mahkemesi polislere hükümetin kararına uymama çağrısı yaptı

Mahkeme, yasanın ayrımcı olduğunu savunan davacıların önceki kararlarına ve 'ağır argümanlarına' atıfta bulundu. Kabine bakanı ve milletvekilleri polise emre uymamaları çağrısında bulundu.

Habervitrini12546 Görüntüleme
ABD'den İran'a ikinci saldırı dalgası!
Dünya

ABD'den İran'a ikinci saldırı dalgası!

ABD, İran'a yönelik askeri operasyonların ikinci aşamasının TSİ 22.00 itibarıyla başladığını açıkladı. Washington yönetimi, Hürmüz Boğazı'ndaki ticari gemilere yönelik tehdit oluşturduğu belirtilen İran askeri unsurlarının hedef alındığını bildirdi.

Habervitrini10279 Görüntüleme
İngiltere, Yahudilerin güvenliği için 250 milyon sterlin bütçe ayırdı
Dünya

İngiltere, Yahudilerin güvenliği için 250 milyon sterlin bütçe ayırdı

Metropolitan Polisi, Yahudi mahallelerinde ve sinagoglar, okullar ile toplum merkezleri çevresinde polis varlığını artırmaya yardımcı olmak üzere yaklaşık 300 ek polis memuru istihdam etmek için 86 milyon sterlin alacak.

Habervitrini10875 Görüntüleme
F35'i unutun: Türkiye İsrail için çok daha kötü bir tuzak kurdu
Dünya

F35'i unutun: Türkiye İsrail için çok daha kötü bir tuzak kurdu

İsrail oyalanırken ve Smotrich ile adamları Tel Kudna'yı nasıl ele geçireceklerini ve bir süngü tepesine dönüştüreceklerini hayal ederken, El-Şara'a Washington'a ulaşmanın anahtarının Ankara'da olduğunu fark etti. Erdoğan'a kapıyı açtı ve bugün Suriye ordusunu kuran ve donatan Türkiye'dir. Bir buçuk yıl önce yok ettiğimiz aynı ordu.

Habervitrini10990 Görüntüleme