Alman Polisi: Bugün Türkleri avlayacağız

••2 dk okuma
Alman Polisi: Bugün Türkleri avlayacağız

Hızlı Özet

“Bochum Ruhr-Üniversitesince yapılan ve 2018 yılından sonra polisle karşı karşıya gelen 3 bin 370 kişinin katıldığı araştırmada, göçmen kökenli ve dış görünüşü Alman olarak algılanmayan kişilerin polis şiddetini nasıl tecrübe ettiği de bildirildi.”






Almanya'daki Bochum Ruhr-Üniversitesi'nin yaptığı araştırmada Alman polisinin göçmenlere ve görünüşü Alman olmayan kişilere karşı ırkçı davranışlarda bulunduğunu açıklandı.



Almanya'da yapılan bir araştırma, polislerin göçmen kökenlilere ve görünüşü Alman olarak algılanmayan kişilere ırkçı davrandığıyla ilgili emareler bulunduğunu ortaya koydu.



Bochum Ruhr-Üniversitesince yapılan ve 2018 yılından sonra polisle karşı karşıya gelen 3 bin 370 kişinin katıldığı araştırmada, göçmen kökenli ve dış görünüşü Alman olarak algılanmayan kişilerin polis şiddetini nasıl tecrübe ettiği de bildirildi.



İslam düşmanlığı arttı



Üniversitenin Kriminoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tobias Singelnstein, polislerin ırkçı davrandığına ilişkin bazı emarelerin bulunduğuna işaret ederek, araştırma kapsamında polis şiddetine maruz kalan mağdurların polislerin açıkça ırkçı, Yahudi ve İslam düşmanı davranışlarını anlattıklarını bildirdi.



Singelstein, bu konuda polislerle de görüşüldüğünü ifade ederek, mağdurların yaşadığı deneyimlerin bazı meslektaşları tarafından da doğrulandığını söyledi.



Emniyet teşkilatında bir yapısal sorunun bulunduğunu belirten Singelnstein, fakat bu araştırmada öncelikli olarak yasa dışı polis şiddeti araştırıldığından çalışmadaki mevcut veriler ile bahse konu yapısal sorunun somut olarak değerlendirilemeyeceğini belirtti.



Araştırmanın, polisin daha çok göçmen kökenlileri ve Alman olarak algılanmayan kişileri herhangi bir şüphe olmadan kontrol ettiğini ortaya koyduğunu vurgulayan Singelnstein, göçmen kökenlilerin yüzde 42'sinin ve Alman olarak algılanmayan kişilerin de yüzde 62'sinin polisin kendilerine ayrımcı davrandığını söylediklerini bildirdi.



Kritik çağrı



Singlenstein, federal hükümetin, emniyet birimlerinde ırkçılık araştırmasını ivedilikle yapması çağrısı yaptı.



Aşağı Saksonya Polis Akademisinden Astrid Jacobsen ise polislerin çoğunun bilinçli olarak ırkçı davranmadığını daha çok bilinçsiz ve deneyimlere dayanarak hareket ettiklerini ileri sürdü.



"Türkleri avlayacağız"



Araştırmada görüşlerine başvurulan bir polis ise, bazı meslektaşlarının "Bugün Türkleri avlayacağız" dediklerini, daha sonra devriye gezildiğinde yabancıları takibe aldıklarını ve küçük bir harekette bile, mesela "sinyal vermedi" diye hemen durdurup sorguya çektiklerini bildirdi.



ABD'nin Minnesota eyaletinde polis şiddeti neticesinde hayatını kaybeden George Floyd olayının ardından Almanya'da da polisin ırkçı tutumu yoğun olarak tartışılmıştı.




Bu haber 479 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Netanyahu :  İngiliz hükümeti haydut bir devlet
Dünya

Netanyahu : İngiliz hükümeti haydut bir devlet

Netanyahu İsrail istihbaratının İngiliz hava üssüne yönelik son terör planının engellenmesine yardımcı olduğunu söyledi ve yerleşim yerlerine yönelik ticaret yasağını ve Filistin devletinin tanınmasını 'İslamcı güçlere taviz verme' olarak eleştirdi.

Habervitrini14908 Görüntüleme
Tayland, İsrailli iş adamının vatandaşlığını vatandaşlığa kabulünden altı yıl sonra iptal etti.
Dünya

Tayland, İsrailli iş adamının vatandaşlığını vatandaşlığa kabulünden altı yıl sonra iptal etti.

Tayland yetkilileri, İsrail doğumlu Ariel Blushstein'ın vatandaşlığını, vatandaşlığa geçtikten sonra İsrail pasaportu kullanması ve Uruguay vatandaşlığını açıklamamış olması gerekçesiyle iptal etti.

Habervitrini12288 Görüntüleme
 92 saniyede 17.000 fit alçalan Flydubai uçağı pert olmuş
Dünya

92 saniyede 17.000 fit alçalan Flydubai uçağı pert olmuş

ABD Hava Kuvvetleri ve NASA ile havacılıkla ilgili projelerde çalışmış olan Embry-Riddle Havacılık Üniversitesi aerodinamik uzmanı Tony Farina, "Bunun bir daha kullanılıp kullanılamayacağından emin değilim" dedi.

Habervitrini13419 Görüntüleme
BAE-İsrail uçağını kaçıran Ummanlı pilot hakkında neler biliniyor?
Dünya

BAE-İsrail uçağını kaçıran Ummanlı pilot hakkında neler biliniyor?

İki kaynak ve İsrailli bir yetkiliye göre pilotun kiliği Umman vatandaşı Humam el Humami. Suudi devlet medyası da Humami'nin kimliğini açıkladı. Kaynaklardan biri, Humami'nin BAE'de Ummanlı bir baba ve Suriyeli bir annenin çocuğu olarak dünyaya geldiğini ve hayatının birkaç yılını BAE'de geçirdiğini söyledi.

Habervitrini11716 Görüntüleme