Dünya
  • 26.5.2020 19:32

Almanya, 31 ülkeye seyahat yasağını kaldırıyor! Türkiye yok!

Almanya, 15 Haziran'dan itibaren 31 ülkeye seyahat yasağını kaldırma kararı aldı. Yasağın kaldırıldığı ülkeler arasında Türkiye bulunmuyor.

Almanya 17 Mart'ta getirdiği seyahat yasaklarını kaldırmaya hazırlanıyor.

Koronavirüs salgını kapsamında getirilen seyahat yasağının kaldırılmasıyla 15 Haziran’dan itibaren Almanlar 31 ülkeye seyahat edebilecek.

Seyahat yasağının kaldırılacağı ülkeler arasında AB’nin 26 ülkesi ile İngiltere, İzlanda, Norveç, İsviçre ve Liechtenstein bulunuyor.

31 ÜLKE ARASINDA TÜRKİYE YOK

Almanya'nın seyahat kısıtlamasını kaldıracağı ülkeler arasında şimdilik Türkiye bulunmuyor.

Yaz tatili öncesi kararın yürürlüğe gireceği ve Dışişlerinin "Seyahat uyarıları" yerine ülkelerin durumuna göre "Seyahat tavsiyeleri" ifadelerinin yer alacağı bildirildi.

SEYAHAT YASAĞININ KALDIRILMASI KONUSUNDA BİR DİZİ KURAL AÇIKLANDI

Almanya kısıtlamaların kaldırılması için 1 hafta içinde 100 bin nüfus başına 50 yeni korona vakasının görülmemesi, maske kullanımı, fiziksel mesafe kuralı, el hijyeni, mekanların havalandırma ve dezenfeksiyonu gibi bir dizi kuralların yerine getirilmesi gerektiğini açıkladı.

Korona salgını nedeniyle kapatılan Çekya’nın Almanya ve Avusturya'ya olan tüm sınır kapıları tekrar açıldı.

Çekya İçişleri Bakanı Jan Hamek, iki komşu ülke ile sınırların yeniden açılmasıyla normal hayata geri dönüldüğünü, sınırlarda kontrollerin sadece rastgele yapılacağını açıkladı.

Güncellenme Tarihi : 26.5.2020 19:34

İLGİLİ HABERLER