Dünya
  • 4.7.2022 22:38

Almanya banyo yapma sınırlamasını konuşuyor

Hamburg Senatörü Kerstan, sıcak suyun, günün belirli saatlerinde kullanılabilir hale getirilebileceği ihtimalinden bahsetti. Kerstan, Alman vatandaşlarını uzun süreli banyo konusunda da uyardı.

Almanya, Rusya'dan kıtaya doğalgaz arzının azalamasının ardından, kış mevsimine ilişkin hesaplamalarına şimdiden başladı.

Kıta ülkeleri, soğuk kış günleri için gaz depolamayı tartışıyor.

Özel hanelere sıcak su sınırlaması ihtimali

Böyle bir dönemde Almanya'da Hamburg Eyalet Çevre Senatörü Jens Kerstan, doğalgaz sıkıntısının baş göstermesi durumunda özel haneler için sıcak su sınırlaması getirilebileceğini söyledi.

Welt gazetesine açıklamada bulunan Kerstan, "Acil doğalgaz sıkıntısında sıcak su, yalnızca günün belirli saatlerinde kullanılabilir hale getirilebilir." dedi.

"Çok daha kötü bir krizdeyiz"

Hanelerdeki maksimum oda sıcaklığında da genel bir azalma düşünülebileceğini dile getiren Kerstan, doğalgaz kıtlığı durumunda Hamburg'da ticari veya özel müşteriler arasında ayrım yapmanın mümkün olmayacağını ifade etti.

"Çoğu insanın düşündüğünden çok daha kötü bir krizdeyiz." diyen Kerstan, "Yaz aylarında fark etmesek bile baraka uzun zamandır yanıyor." ifadesini kullandı.

Alman vatandaşlarına banyo uyarısı

İnsanlardan uzun süreli banyo yapmamalarını isteyen aynı Alman yetkili, daha kısa duşların alınmasının ve enerji tasarruflu duş başlıklarının takılmasının gerektiğini vurguladı.

Senatör Kerstan, modern termostat kullanımına işaret ederek, ısıtıcıların daha iyi ayarlanması konusunda da uyardı.

 

Almanya, doğalgaz sıkıntısı karşısında sıcak su sınırlamasını konuşuyor #1

 

Kış ayları için tasarruf çağrısı yaptı

Kerstan, "Şimdi ne kadar çok tasarruf edersek, kış aylarında durum o kadar iyi olacak çünkü depolama tankları doluyor." diye ekledi.

AA'nın aktardığına göre, Kerstan, Hamburg'da bir LNG terminalinin uygun olup olmadığı ve hangi konumda uygun olduğuna ilişkin çalışmalarının tamamlanarak bu ay sunulacağını aktardı.

Berlin'de dev termos: 56 milyon litre su depoluyor

Öte yandan Almanya'nın başkenti Berlin'de, bu kış evleri ısıtmaya yardımcı olmak için 'dev termos' inşa ediliyor.

45 metre yüksekliğindeki yapı, 56 milyon litreye kadar sıcak su depolama kapasitesine sahip olacak.

Associated Press'te (AP) yer alan habere göre, kule, Rus doğalgazı tükense bile bu kış Berlin'deki evlerin ısınmasında önemli bir rol oynayacak.

 

Almanya, doğalgaz sıkıntısı karşısında sıcak su sınırlamasını konuşuyor #2

 

50 milyon euroluk proje

İsveç merkezli şirketin Almanya'daki ısı birimine başkanlık eden Tanja Wielgoss, “İhtiyacımız olmadığında ısıyı depolamamıza yardımcı olan devasa bir termos. Isıyı kullanmamız gerektiğinde ise serbest bırakabiliyoruz." dedi.

50 milyon euroluk tesis, yaz aylarında Berlin'in sıcak su ihtiyacının çoğunu ve kışın ihtiyaç duyduğunun yaklaşık yüzde 10'unu karşılamaya yetecek ve 200 megavatlık termal kapasiteye sahip olacak.

 

Almanya, doğalgaz sıkıntısı karşısında sıcak su sınırlamasını konuşuyor #3

 

Avrupa'nın en büyük ısı depolama tesisi

Berlin'deki söz konusu tesis, bu yıl sonunda tamamlandığında Avrupa'nın en büyük ısı depolama tesisi olacak.

Diğer taraftan Hollanda'da şimdiden bu devasa termostan daha büyüğü planlanıyor.

Berlin'in üst düzey iklim yetkilisi Bettina Jarasch, bu tür ısı depolama sistemleri ne kadar hızlı inşa edilirse o kadar iyi olduğunu söyledi.

 

Almanya, doğalgaz sıkıntısı karşısında sıcak su sınırlamasını konuşuyor #4

 

"Acelemiz var"

Jarasch, AP'ye verdiği demeçte, "Berlin bölgesi, coğrafi konumu nedeniyle Rusya'nın fosil yakıtlarına Almanya'nın diğer bölgelerine göre daha fazla bağımlı. Bu yüzden burada gerçekten acelemiz var.

Ukrayna'daki savaş ve enerji krizi, bize daha hızlı olmamız gerektiğini öğretiyor. Her şeyden önce iklim nötr olmak ve ikincisi ise enerji ithalatından bağımsız hale gelmek." ifadelerini kullandı.

 

Almanya, doğalgaz sıkıntısı karşısında sıcak su sınırlamasını konuşuyor #5

 

 

Almanya, doğalgaz sıkıntısı karşısında sıcak su sınırlamasını konuşuyor #6

 

 

Almanya, doğalgaz sıkıntısı karşısında sıcak su sınırlamasını konuşuyor #7

 

 

Almanya, doğalgaz sıkıntısı karşısında sıcak su sınırlamasını konuşuyor #8

 


 

Güncellenme Tarihi : 4.7.2022 22:46

İLGİLİ HABERLER