Spor
  • 17.6.2014 01:24

Almanya’dan skandal karar

Alman Futbol Federasyonu, akıllara zarar bir karar verdi. Başta Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş olmak üzere diğer Türk takımlarının da Almanya’da hazırlık ve dostluk maçı yapması yasaklandı. Federasyonun bu kararını, Beşiktaş’ın 29 Haziran-10 Temmuz arasında Gütersloh ve çevresindeki futbol kulüpleri ile yapacağı dostluk ve hazırlık maçlarını organize eden eski futbolcu Roland Kopp açıkladı.
TÜM KULÜPLERE YASAK
Beşiktaş’ın dördüncü lig takımlarından SC Verl ve Rödingshausen ile hazırlık maçı yapması için başvuran Kopp’a, “Türk takımlarına burada resmi maç izni vermiyoruz. Hazırlık maçı olsa da, buna onay vermeyeceğiz” denildi. Karar karşısında şok geçiren Kopp’a gerekçe ise taraftarların taşkınlığı gösterildi. Futbol federasyonunun, “Sadece antrenman yapabilirsiniz” demesi üzerine, Beşiktaş’ın bu maçlara seyircisiz çıkabileceği belirtildi. Beşiktaş’ın karşılaşacağı takımlarla oynadığı maçlar, hazırlık ya da dostluk maçı değil, İstanbul’daki takımın kendi arasında yaptığı hazırlık oyunu gibi geçecek. Karara Almanya’da 10 bin seyirci bekleyen Beşiktaş şok olurken, aynı yasağın Fenerbahçe, Galatasaray ve diğer Türk takımları için de geçerli olduğu açıklandı.
KAMU GÜVENLİĞİ TEHLİKEDEYMİŞ!
Alman Futbol Federasyonu’nun kararı alırken gerekçe olarak Be­şiktaş’ın geçen yıl St. Pauli ile oynadığı maçta, sahaya meşale atılmasını gösterdiği açıklandı. Türk taraftarların taşkınlık yaptığını iddia eden federasyon “Kamu güvenliği açısından tehlike oluşturuyorlar. Kararı bu yüzden verdik” dedi. Oysa geçen yılki maçta sadece Gezi eylemlerinde vatandaşlara uygulanan şiddet protesto edilmişti.

sözcü

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:07

İLGİLİ HABERLER