Spor
  • 9.10.2005 02:05

ALMANYA MİLLİ TAKIMI TEKNİK DİREKTÖRÜ KLINSMANN : "TÜRKİYE, HAK EDEREK KAZANDI"

Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Jurgen Klinsmann ise Türkiye'nin maçı hak ederek kazandığını belirterek, "İlk yarıyı farklı şekilde önde kapatabilirlerdi. Bu yüzden takımımın ilk yarıdaki performansını hiç beğenmedim. Türkiye iyi oynadığı için kazandı. Bize göre daha oturmuş bir ekip. Şimdi Almanya'ya gitmek kendilerinin elinde. Türkiye'yi Almanya'da görmek beni de mutlu eder'' şeklinde konuştu.


Karşılaşmayı Almanya İçişleri Bakanı Otto Schily ile birlikte izleyen İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ise alınan galibiyetten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Gösterdikleri performans dolayısıyla teknik direktör Fatih Terim ve oyuncularını tebrik ediyorum. Çok başarılı bir mücadele sergilediler. İnşallah Türkiye, Almanya'da yapılacak 2006 Dünya Kupası Finalleri'nde yerini alacaktır" diye konuştu.


Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Levent Bıçakcı da milli takımın güzel bir futbolla rakibini mağlup etmeyi başardığını kaydederek, "Rakibimiz Almanya'da Dünya Kupası'nın hem ev sahipliğini yapıyor, hem de en iddialı ekiplerinden biri. Onlar da kazanmak için büyük çaba sarfetti. Ama oyuncularımız başarılı bir oyunla rakibine üstünlük sağlamayı başardı.

Danimarka'nın Yunanistan karşısındaki galibiyeti de bizi ayrıca memnun etti. Bu bize Play-Off maçlarına katılabilmemiz için büyük bir avantaj sağladı. Dünya Kupası finallerinde Almanya ile bir kez daha karşılaşmayı diliyorum'' dedi.


Bıçakcı, ilk kez giydiği A Milli Takım formasıyla bir de gol bulan genç futbolcu Nuri Şahin'le ilgili olarak ise şunları söyledi:


"Nuri Peru'daki 17 Yaşaltı Dünya Şampiyonası'ndaki son maçının ardından valizini bile toplamadan benimle birlikte İstanbul'a geldi. Uçakta kendisine Almanya maçının son 10 dakikasında maça dahil olup gol atacağını söyleyip, daha sonra Almanya'ya nasıl döneceğini sormuştum. O da bana futbolda herşeyin olabileceğini söylemişti. Beni yanıltmadığı için kendisini tebrik ediyorum. Attığı gol sonrasında tüylerim diken diken oldu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:57

İLGİLİ HABERLER