BERLİN - Almanya'nın Baltık Denizi sahilleri uğur böceklerinin istilasına uğradı.
Uğur böcekleri sayısının hava şartlarının uygun olması ve yaprak bitlerinin çoğalması nedeniyle büyük ölçüde arttığı, tehlikeli olmamasına rağmen tatilcileri rahatsız ettiği bildirildi.
Böcek sürülerinin sahildeki araç ve çadırları kuşattığı, hatta yarıklardan evlerin içine bile girdiği kaydedildi.
Biyolog Thomas Büchner, yaptığı açıklamada, uğur böceklerinin stres altında insanları ısırabileceklerini belirterek, bunun tehlikeli olmadığını, ancak pis bir ortamdan gelmesi durumunda deride kaşınmalara neden olabileceğini söyledi.
Zooloji profesörü Jan-Peter Hildebrandt, uğur böcekleri için gerekli olan tüm şartların Baltık Denizi sahillerinde mevcut olduğuna işaret ederek, sıcak ve nemli havanın yanı sıra yaprak bitlerinin çok olduğunu ifade etti.
Televizyonda açıklama yapan bir uzman da uğur böceklerinin ana besin kaynağı olan yaprak bitlerinin fazla olması nedeniyle çoğalması için uygun bir ortam oluştuğunu kaydetti.
ALMANYA SAHİLLERİNDE "UĞUR BÖCEĞİ" İSTİLASI

Hızlı Özet
“Almanya'nın Baltık Denizi sahilleri uğur böceklerinin istilasına uğradı.”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Ahmet Şara mütevazı esnaf lokantasında
Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed el-Şara, mütevazı bir restoranda yemek yerken çekilen bu sahne, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

Yapay zekayla 'Bornozlu' itibar suikastı! AK Partili kadınları hedef aldı!
Sosyal medya platformu X (Twitter), akılalmaz bir dijital magandalık ve yapay zeka suistimaline sahne oldu. 'Bornoz Partisi' kullanıcı adını kullanan bir şahıs, AK Partili kadın siyasetçi ve kullanıcıların fotoğraflarını yapay zeka yöntemiyle değiştirerek siber zorbalığa soyundu. Bir kullanıcının tepkisi sonrasında köşeye sıkışan şahsın pişkin savunması ise bu kadarına da pes dedirtti.

İran savaşı bir ülkeye daha sıçradı! Patlama sesleri duyuldu
Körfez'deki yangın bu kez Kuveyt'e sıçradı. Kuveyt'teki bir limandan peş peşe patlama sesleri duyulduğu öne sürüldü.

Trump Hürmüz Boğazı'nı bypass edecek petrol boru hattı buldu
Haberlere göre, Trump yönetiminin önümüzdeki hafta Hürmüz Boğazı'nı bypass eden ve bir zamanlar İran'ın tarafında olan iki ülkeden geçen petrol boru hattının yeniden kullanımını duyurması bekleniyor.