Ekonomi
  • 4.8.2020 23:24

Almanya, Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısını kısmen kaldırdı

Almanya, yeni tip korona virüs (Covid-19) nedeniyle Türkiye'ye yönelik uyguladığı seyahat uyarısını Antalya, İzmir, Aydın ve Muğla için kaldırdı.

Almanya, Türkiye'ye yönelik yeni tip korona virüs (Covid-19) nedeniyle uyguladığı seyahat uyarısını güncelledi. Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'ye uygulanan seyahat uyarısının düşük korona virüs vaka sayısına sahip Antalya, İzmir, Aydın ve Muğla için kaldırıldığı bildirildi. Açıklamada, Türkiye'nin Almanya'dan gelecek olan tüm yolculardan korona virüs test sonucuna yönelik belge isteyeceği de belirtildi.

Öte yandan Almanya, Türkiye'nin aralarında bulunduğu 130 ülkeye yönelik seyahat uyarısında bulunmuştu. Söz konusu uyarı, 31 Ağustos'a kadar uzatılmıştı.

Bakan Ersoy: 'Alman misafirlerimizi ağırlamaya hazırız'

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Almanya’nın Aydın, Antalya, İzmir ve Muğla’yı kapsayan turistik bölgelerine yönelik seyahat kısıtlamasının kaldırdığını duyurdu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Almanya; Aydın, Antalya, İzmir ve Muğla'yı kapsayan turistik bölgelerimize yönelik seyahat kısıtlamasını kaldırdı. Türkiye olarak ‘Sağlıklı Turizm Sertifika Programı' ile Alman misafirlerimizi ağırlamaya hazırız” ifadelerine yer verdi.

Güncellenme Tarihi : 5.8.2020 00:35

İLGİLİ HABERLER