Gündem
  • 17.11.2020 19:37

Almanya ve Fransa Biden'e mektup yazdı!.. Türkiye'yi durdurun

Almanya ve Fransa'dan Joe Biden'a akılalmaz Türkiye çağrısı

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ve Fransız mevkidaşı Jean-Yves Le Drian, Türkiye'ye karşı ortak hareket edilmesi için çağrıda bulundu. Türkiye'nin "öngörülemez bir ülke" olduğunu iddia ettikleri bir makale yayımlayan ikili, Joe Biden'a seslenerek, "Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de ve başka yerlerde büyük sorunlar oluşturan davranışları karşısında ortak bir çizgi belirlememiz gerekecek" ifadelerini kullandı.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ve Fransız mevkidaşı Jean-Yves Le Drian

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian ve Alman mevkidaşı Heiko Maas, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) yeni başkanı Joe Biden'ı "Transatlantik Birliği'ni" güçlendirmeye çağırdı.

MAKALENİN TÜRKİYE BÖLÜMÜ

Maas ve Jean-Yves Le Drian, Türkiye karşısında daha büyük bir görüş birliğine ihtiyaç duyulduğunu söyledi. İki bakan, Türkiye'nin giderek daha da "öngörülemez" bir ülke olarak görüldüğünü ifade ederek, "Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de ve başka yerlerde büyük sorunlar oluşturan davranışları karşısında ortak bir çizgi belirlememiz gerekecek" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da Avrupa ile Amerikan yönetiminin, Türkiye'ye karşı birlikte hareket etmesi gerektiğini söylemişti.

KAYNAK: EURONEWS, DEUTSCHE WELLE

 

Güncellenme Tarihi : 18.11.2020 16:39

İLGİLİ HABERLER