Dünya
  • 17.6.2021 23:58

Almanya'da eski eş cinayeti: Saldırgan Ercan K. yakalandı

Almanya’nın Espelkamp kentinde bir silahlı saldırganın ateş açması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti.

Almanya'nın Espelkamp kenti sokaklarında silah sesleri duyuldu. Polis tarafından yapılan açıklamada, Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin Minden-Lübeck bölgesinde yer alan ve yaklaşık 25 bin nüfuslu Espelkamp kentinde bir silahlı saldırganın ateş açması sonucu biri erkek 2 kişinin vurularak hayatını kaybettiği ifade edildi. Polis, kurbanlardan birinin bir binanın içinde, diğerinin ise binanın önünde vurulduğunu kaydetti. Olay yerinin güvenlik çemberine alındığını ve bölgede delil arama çalışmalarının başlatıldığını bildiren polis, saldırganın olay yerinden kaçtığını ve silahlı olabileceği ifade etti. Ayrıca olay yerine özel timin konuşlandırıldığını ve çevredeki tüm polis memurlarının zanlıyı aramak üzere alarma geçtiğini belirten polis, yaşanan olayın terör saldırısı olmadığını kaydetti.

Almanya'daki silahlı saldırının arkasından eski eş çıktı

Almanya’nın Espelkamp kentindeki silahlı saldırının 52 yaşındaki Ercan K. tarafından düzenlendiği ve saldırıda Ercan K.’nın eski eşi Satı K. ile kardeşi Muharrem K.’yı öldürdüğü bildirildi.

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin Minden-Lübeck bölgesinde yer alan ve yaklaşık 25 bin nüfuslu Espelkamp kentinde silahlı saldırı düzenlenmiş, saldırıda 2 kişi hayatını kaybetmişti. Polis, kurbanlardan birinin bir binanın içinde, diğerinin ise binanın önünde vurulduğunu kaydetmişti. Polis, Espelkamp'a 10 kilometre uzaklıkta bulunan Diepenau'daki bir eve yaptığı baskında 52 yaşındaki şüpheli Ercan K.'yı gözaltına alındı. Ercan K.'nın düzenlediği silahlı saldırıda eski eşi Satı K. ile kardeşi Muharrem K.'yı öldürdüğü belirtildi.

Ercan K.'nın boşandığı eski eşini, uzun zamandır taciz ve tehdit ettiği, bu nedenle Muharrem K.'nın da son zamanlarda koruma amaçlı kız kardeşinin yanında kaldığı iddia edildi. Silahlı saldırıda öldürülenlerin yakınlarına ise psikolojik destek verildiği bildirildi.

 

Güncellenme Tarihi : 17.6.2021 23:43

İLGİLİ HABERLER