Gündem
  • 29.9.2018 14:22

Almanya'da gurbetçilerin Erdoğan bayramı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını gerçekleştireceği Köln'deki Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Merkez Camisi hazır. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bekleyen Türk vatandaşları, ay yıldızlı bayraklarla gösteri düzenledi. Vatandaşlar ellerinde, "Dik dur eğilme, bu millet seninle" ve "Başkomutan Erdoğan" gibi pankartlar taşıdı. 

Gurbetçiler DİTİB'in çevresinde toplandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bekleyen Türk vatandaşları, ay yıldızlı bayraklarla gösteri düzenledi.

Açılış etkinliği iptal 

Köln Belediyesi caminin resmi açılışı esnasında cami dışında yapılması planlanan ve binlerce kişinin gelmesi beklenen etkinliği ise dün akşam iptal etti. Köln Büyükşehir Belediye Başkanı Henriette Reker dün bir basın toplantısı düzenleyerek DİTİB'in etkinlik için sunduğu güvenlik konseptinin yetersiz kaldığını açıkladı.

Alman mimar Paul Böhm tarafından tasarlanan ve modern bir mimariye sahip olan Köln Merkez Camii'nde yaklaşık bin 100 kişi ibadet edebiliyor. Yaklaşık bir yıl önce bir Cuma namazıyla birlikte hizmet vermeye başlayan caminin resmi açılışı bugüne kadar yapılmamıştı.

Erdoğan'ın açılışını yapacağı caminin içinde ise açılış töreni için hazırlıklar tamamlandı.

Almanya'da DİTİB’e bağlı 900'den fazla cami bulunuyor. Merkezi Köln’de bulunan DİTİB, resmi kayıtlarda bağımsız bir Alman derneği olarak geçiyor. Ancak DİTİB'in camilerinde görev yapan imamlar Ankara'daki Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gönderiliyor.

 

 

Güncellenme Tarihi : 29.9.2018 14:41

İLGİLİ HABERLER