Dünya
  • 30.11.2007 00:00

ALMANYA'DA İŞSİZLİKTE REKOR GERİLEME

HAKAN KAPLAN
NÜRNBERG - Almanya Federal İş Ajansı'nın (FİA) raporlarına göre, Almanya'da işsizlik oranı son 14 yılın en düşük seviyesine geriledi.


Merkezi Nürnberg'de bulunan FİA verilerine göre, Kasım ayında işsiz olarak kaydı bulunanların sayısı 3 milyon 378 bine geriledi. Bu rakam, Ekim ayı rakamlarına oranla 55 bin kişilik gerilemeye tekabül ediyor.

Bir yıl önceki rakamlara oranla işsizlik rakamlarındaki gerilemenin ise 617 bin kişiye ulaştığı kaydedildi. Son olarak 1993 yılının Haziran ayında işsizlik rakamlarının bu seviyeden aşağıda olduğunu hatırlatan uzmanlar, eldeki sonuçların Kasım ayı için 1992 yılından beri alınan en iyi sonuçlar olduğunu vurguladı.

FİA Yönetim Kurulu Başkanı Frank Jürgen Weise, istihdam piyasasındaki olumlu gelişmenin devam ettiği ve bunun işsizlik rakamlarına da yansımaya başladığını söyledi.

"Kasım ayında işsizlerin sayısında gerileme kaydedildi. İstihdam edilenlerin ve çalışanların sayısındaki artış sürüyor. Açık olan ve işe almak için uygun eleman arayan yerlerin sayısı da yüksek düzeyde bulunuyor" diyen Weise, gelişmelerin sevindirici olduğunu ifade etti.


FİA uzmanları, mevsim şartları göz önüne alınarak yapılan hesaplamalarda da işsizlik rakamlarının gerileme kaydettiğini belirtti. Uzmanlar, mevsim şartlarına göre yapılan hesaplamalarda, işsizlik rakamlarında Kasım ayı için 53 bin kişilik gerileme kaydedildiğini açıkladı. Buna karşılık, Reuters Haber Ajansı'nın ülkenin önde gelen bankacıları arasında yaptığı anketinde, bankacıların mevsim şartlarına göre gerilemenin 30 bin civarında olacağını tahmin ettikleri ortaya çıktı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:26

İLGİLİ HABERLER