Dünya
  • 20.10.2005 00:06

ALMANYA'DAKİ 'HATUN SÜRÜCÜ' CİNAYETİ...

SEVİM ERCAN
BERLİN  - Almanya'nın Başkenti Berlin'de, geçtiğimiz Şubat ayında Tempelhof İlçesi'nde Hatun Sürücü'nün öldürülmesiyle ilgili davaya devam edildi. Duruşmada, Hatun Sürücü'nün yengesi Nalan Sürücü ifade verdi.


Cinayete kurban giden 23 yaşındaki Hatun Sürücü'nün davasına Eyalet Mahkemesi'nde bugün yeniden başlandı. Cinayeti işlediği iddia edilen Alparslan Sürücü'nün karısı Nalan Sürücü, mahkeme tarafından sorgulandı.

Yargıç, 15 yaşında istemediği bir adamla evlendirildiği öne sürülen Hatun Sürücü'nün ailesiyle olan ilişkisi üzerinde de durdu. Ancak halihazırda tutuklu bulunan Alparslan Sürücü'nün eşi Nalan, görümcesi Hatun'la doğrudan pek bir ilişkisi olmadığını söyledi.

 Nalan Sürücü, kocasının, ailesiyle cinayet sonrası daha sık görüşmeye başladığını anlatarak, Alparslan'ın günde 5 vakit namaz kıldığını, aynı şekilde babası ve annesinin de dini vecibelerini yerine getirdiğini kaydetti. Nalan Sürücü, kocasının tutucu bir dindar olmadığını, batı çizgilerini benimsemiş bir insan olduğunu da söyledi. Nalan Sürücü ayrıca, Hatun Sürücü cinayetiyle kocasının bir bağlantısı olmadığını iddia etti.


Hatun Sürücü'nün, 6 yaşındaki çocuğunun gözleri önünde 7 Şubat'ta öldürülmesinin hemen arkasından Sürücü'nün 3 erkek kardeşi tutuklanmıştı. 26 yaşındaki Mutlu ve 24 yaşındaki Alparslan, cinayetle ilgilerinin olmadığını öne sürerken, en küçük kardeş Ayhan (19), ilk duruşmada cinayeti itiraf etmişti. Ancak bu itiraf, mahkemeyi tatmin etmedi.

 Mahkeme, Ayhan'ın cinayeti tek başına işlediğine ve hiç kimsenin etkisinde kalmadığına dair iddiasını inceliyor. Kardeşler, 3 avukat tarafından savunuluyor. Duruşmaya, Sürücü ailesinin pek çok ferdi de katılırken, 30 yıldır Berlin'de yaşayan 9 çocuklu baba Kerim Sürücü'nün bugünkü duruşmaya gelmemesi dikkat çekti.
7 Şubat'ta bir cinayet sonucu Hatun Sürücü'nün hayatını kaybetmesinin ardından, yabancıların uyumu konusunda geniş tartışmalar yaşanmış ve Berlin'de müfredata zorunlu değerler dersi konulması tartışılmıştı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:51

İLGİLİ HABERLER