Dünya
  • 13.6.2018 15:46

Almanya'dan Türkiye'ye skandal Adil Öksüz cevabı

"FETÖ'cü Adil Öksüz? nerede" sorusuna cevap veren Almanya Dışişleri Bakanlığı "Kişisel bilgi veremeyiz" açıklamasında bulundu.

Türkiye'deki hain darbe girişiminin ardından Almanya'ya kaçan FETÖ'nün "Hava Kuvvetleri İmamı" Adil Öksüz'ün Almanya'da saklandığı konusundaki şüpheler ortadan kalkıyor. FETÖ firarisi Adil Öksüz ile sorduğu sorulara açık cevap cevap vermeyen Alman İçişleri Bakanlığı, kaçamak cevapla, Öksüz'ün Almanya'da olduğunu dolaylı yoldan doğruladı.

ŞÜPHELENDİREN CEVAP

Almanya İçişleri Bakanlığı sorulara, "Kişilik hakları nedeniyle şahıslar hakkında bilgi vermiyoruz" cevabını verdi. Genelde bakanlık Almanya'da olmayan kişiler hakkında bu tip sorulara, "Bu kişinin Almanya'da bulunduğuna dair elimizde bilgi yok" cevabını veriyor. Bakanlık, Öksüz ile ilgili, "Adres tespiti yapmak için harekete geçilmişti. Yerini tespit edebildiniz mi?" sorusuna da yanıt vermedi.

İŞTE SABAH'IN SORULARI

- Öksüz'ün nerede olduğu biliniyor mu?

- Biliniyorsa, Alman güvenlik birimleri ne gibi önlemler aldı?

- Elde edilen bilgiler Federal Kriminal Dairesi'ne iletildi mi?

- Henüz bir bilgi edilemediyse, Adil Öksüz'ün hala ikametinin tespiti için çalışma yapılıp yapılmadığını sormak istiyoruz.

"ÖKSÜZ BERLİN'DE"

ALMAN hükümeti Adil Öksüz'ün nerede saklandığı konusunda sessiz kalırken, Anadolu Ajansı, Öksüz'ün örgütün Berlin'de kiraladığı bir evde saklandığını bildirdi. Apartmanda yaşayan Almanlar, zilin üzerinde yazan ismi tanımadığını belirtti. AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, Öksüz'ü saklayan kilit isim olan Ali A., Berlin'deki FETÖ yapılanmasının etkili unsurlarından. Berlin'de birçok gayrimenkulü bulunan firari Ali A.'nın, Türkiye'den çok sayıda FETÖ elebaşının yasa dışı yollarla başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerine kaçışını ve barınmasını organize ettiği belirtiliyor. Öksüz'ün Ali A. tarafından korunduğu, bu kişinin yardımıyla dikkat çekmeyecek şekilde Almanya içinde seyahat ettiği gelen bilgiler arasında.

Sabah

Güncellenme Tarihi : 13.6.2018 15:56

İLGİLİ HABERLER