Spor
  • 29.9.2008 00:00

ALONSO, YİNE TARİH YAZDI

Yarışta ikinci sırayı Williams'ın 23 yaşındaki pilotu Nico Rosberg, üçüncü sırayı ise McLaren Mercedes pilotu Lewis Hamilton elde etti.59 yıllık Formula 1 tarihinin ilk gece yarışı olan Singapur Grand Prix'i, şehir içinde yer alan caddelerde oluşturulan pistte yapıldı. Yarışa pole pozisyonunda başlayan Ferrari'nin Brezilyalı pilotu Felipe Massa, Singapur'da yaşadığı inanılmaz talihsizlikle güne damgasını vurdu ve sürücüler klasmanında büyük yara aldı. 14. turda Renault pilotu Nelson Piquet, viraj çıkışında aracının kontrolünü kaybedince spin attı ve duvara çarptı. Kazanın ardından güvenlik aracı piste girerken, kazanın ardından ilk
planlı pitstopunu yapan Felipe Massa, büyük bir talihsizlik yaşadı. Yakıt takviyesi sırasında benzin hortumu kopunca bir mekaniker yerde kaldı ve ezilme tehlikesi yaşadı, Massa da depo kapağına takılı kalan hortumun çıkarılabilmesi için yaklaşık 2 dakika bekledi ve piste son sırada döndü. Massa'nın yaşadığı talihsizlik sırasında pitstopu geciken Raikkonen de 17. sıraya düşmüş oldu. Bu arada pit yolu açılmadan stoplarını gerçekleştiren Kubica ve Rosberg'e yarış komiserleri tarafından 10'ar saniye dur/kalk
cezası verildiği bildirildi. Yaşadığı talihsizliğin ardından piste çok tehlikeli bir şekilde dönen Massa'ya yarış komiserleri tarafından Bourdais'yi sıkıştırdığı gerekçesiyle pitten geçme cezası verildi.
ALONSO, 2008'DEKİ İLK YARIŞINI KAZANDI
2005 ve 2006 sezonlarının Dünya Şampiyonu Renault pilotu İspanyol Fernando Alonso, F1'de sezonun tamamlanmasına 3 yarış kala 15. cepten başladığı olaylı yarışı ilk sırada tamamlamayı başardı.
Yarışta 10 saniye dur/kalk cezası almasına rağmen Nico Rosberg, Williams'ı podyumun ikinci basamağına çıkarırken, üçüncü olan şampiyona lideri Lewis Hamilton, puanını 84'e yükselterek en yakın rakibi Felipe Massa'ya 11 puan fark yaptı.
Singapur Grand Prix'sinin galibi Fernando Alonso ise genel klasmandaki puanını 38'e yükseltti.
Öte yandan yarışta 5. sırada giderken 10. viraj çıkışında duvara çarpan son Dünya Şampiyonu Ferrari pilotu Kimi Raikkonen, Singapur Grand Prix'ine veda etti ve Ferrari'nin 46 yarışlık puan serisi son buldu.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:52

İLGİLİ HABERLER