Spor
  • 17.1.2015 00:29

Alper Potuk hırs küpü

Fenerbahçeli futbolcu Alper Potuk, “Bu sezonun farkı, sonunda 4. yıldız olması” dedi.

Fenerbahçe’nin Antalya’nın Belek beldesinde yaptığı devre arası kampında basın toplantısı düzenleyen Potuk, kampın 6. gününü geride bıraktıklarını ve bu süreçte çok iyi çalıştıklarını belirterek, “Günde çift antrenman biraz yorucu oluyor ama sonrasında dinleniyoruz. Antrenman sonraları çok güzel. Takım arkadaşlarımızla iyi vakit geçiriyoruz. İyi konsantre olup sezon sonunda 4. yıldızı takmak istiyoruz. Bu sezonun farkı sonunda 4. yıldız olması” diye konuştu.

Son 10 maçta 8 galibiyet ve 2 beraberlik elde ettiklerini ve çok iyi bir hava yakaladıklarını vurgulayan Potuk, “İkinci yarı bıraktığımız yerden devam edebilmek için çok iyi çalışıyoruz. Sezonun sonunda 4. yıldızı takıp adımızı Fenerbahçe tarihine yazdırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“KENDİNİZİ SÜREKLİ GELİŞTİRMENİZ GEREKİYOR”

Milli futbolcu, Fenerbahçe’ye geldikten sonra çalışmalarını daha çok artırdığının altını çizerek, şöyle devam etti:

“Fenerbahçe’de forma rekabeti ve oyuncu kalitesi çok yüksek. Buraya herkes yıldız olarak geliyor. Çok büyük bir camiada oynuyorsunuz ve kendinizi sürekli geliştirmeniz gerekiyor. Antrenman öncesi salondayız, sonrasında İsmail hocayla gol vuruşu çalışıyoruz. Antrenman sonraları futbolcular olarak aramızda yarışma yapıyoruz. İstanbul Başakşehir maçında attığım gol, çalışmalarımızın karşılığı oldu. Herkes şut atarken ben de köşeden plase çalışıyordum.”

“NEREDE OYNADIĞIMIN ÖNEMİ YOK”

Potuk, Fenerbahçe’de forma giydiğini ve hangi bölgede oynadığının çok önemli olmadığını dile getirerek, “Önemli olan sahada yer almak. Sahada olmak yeterli diye düşünüyorum. Sağ kanat olur, sol kanat olur, orta saha olur fark etmez. Çok çalışıp sahada yerimi almak istiyorum” dedi.

Fenerbahçe’ye uzun yıllar hizmet etmek istediğini ve ileride takım kaptanlığı yapacağına inandığını ifade eden Potuk, “Emre Ağabey bizlere çok büyük örnek. Buraya gelmeden önce de kendisi örnek aldığımı söylüyordum. Kendisiyle aramız gayet iyi. Emre ağabey büyük bir kaptan” diye konuştu.

Potuk, Erkan Zengin’in Fenerbahçe’ye transferiyle ilgili bir soruya ise “Erkan Ağabeyle görüşüyoruz, aramız iyi. Kendisi değerli bir oyuncu. Kameralar karşısında da Fenerbahçe’de oynamak istediğini söylemiş. Transferi netleşmedi, bir şey söylemek doğru olur mu bilmiyorum” yanıtını verdi.

“HİÇBİR MAÇ KOLAY DEĞİL”

Günümüz futbolunda hiçbir maçın kolay olmadığını ve her maça ayrı hazırlanarak çıkmak gerektiğini dile getiren Potuk, şunları söyledi:

“Biz çok büyük kulübüz. Birlikteliği sağlayarak oynadığımız zaman, bütün takımları yenebileceğimizi ilk yarıda gösterdik. İkinci yarıya 2 deplasmanla başlıyoruz. Sonrasında da Trabzonspor maçı var. Bunları kayıpsız atlatırsak önümüzün açık olduğunu düşünüyorum.”

Takıma alışma sürecinin geç olmadığını ve takım içinde çok iyi bir ortam bulunduğuna dikkati çeken Potuk, “Milli takımdan da arkadaşlarım var. Bu nedenle alışma sorunu yaşamadım. Geçen sene de iyi maçlar oynadığımı düşünüyorum, bu sene de iyi maçlar çıkardım. Çok çalışıp, Fenerbahçe forması altında goller atmak ve şampiyonluğa katkı sağlamak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:50

İLGİLİ HABERLER