Ekonomi
  • 21.6.2021 10:32

Altın fiyatları hareketlendi!

Dolar kurunda hafta başında yaşanan yükselişe paralel olarak altın fiyatlarında da yukarı yönlü bir hareketlilik gözlemlendi. Genel olarak altın fiyatlarında bir yükselme olurken, Gram altın 500 lira seviyesinde kaldı. Çeyrek altın geçtiğimiz haftayı 816 ile kapatırken, yarım altın ise 1.632 seviyesi ile bitirdi. Altının ons fiyatı ise bir önceki kapanışa göre yüzde 0,5 değer kazanarak 1.773 dolardan alıcı buluyor.

Güne 497,76 ile başlayan Gram Altın, bugün itibarıyla %1,10 artışla 501,08'dan işlem görüyor. Dün Gram Altın, günü 495,48 seviyesinde kapattı.

ABD Hazine kağıdı getirilerinin bugün düşüş yaşamasıyla birlikte altın fiyatlarında hareketlilik görüldü. Ons altın yüzde 0.59 oranında artış kaydetti. Altın fiyatları konusunda uyarıda bulunan uzmanlar, ABD tahvil faizlerinin gerilemesinin altında istikrar yakalanmasına neden olduğunu ancak doların gücünü koruması nedeniyle de altın fiyatlarında yükselişin sınırlı kaldığına değindiler.

Altın fiyatları geçtiğimiz hafta sert düşüşle karşılaşmıştı. Ons altın fiyatları gerilerken gram altında da buna paralel olarak düşüşler gerçekleşti. ABD Hazine kağıdı getirilerinin bu sabah düşüş göstermesi ise altın fiyatlarını destekler nitelikte harekete sebep oldu.

Ons altın geçtiğimiz hafta yüzde 6 oranında düşmüştü. Bugün ise yüzde 0.59 oranında yükselişle 1774 dolar seviyesinde işlem görüyor.

UZMANLARDAN UYARI

Altın fiyatları konusunda uyarıda bulunan uzmanlar, ABD tahvil faizlerinin gerilemesinin altında istikrar yakalanmasına neden olduğunu ancak doların gücünü koruması nedeniyle de altın fiyatlarında yükselişin sınırlı kaldığına değindiler.

Analistler ayrıca Fed'in geçtiğimiz haftaki faiz kararı sonrasında şahin mesajlar verildiğini ve bu hafta da Fed yetkililerinin açıklamalarının dikkate alınacağını belirtti. Fed Başkanı Jerome Powell'ın yarın Temsilciler Meclisi'nde yapacağı açıklamalar da piyasalar tarafından sıkı takip edilecek.

İLK DİRENÇ 1797 DOLAR

Analistler ons altın için ilk direnç noktasının 1797 dolar olduğuna işaret etti. Destek noktası olarak ise 1769 dolar seviyesini öne çıkardılar. Desteğin kırılması halinde de 1744 dolar seviyesine kadar düşüşün olabileceğine dikkat çektiler.

Güncellenme Tarihi : 21.6.2021 10:40

İLGİLİ HABERLER