Ekonomi
  • 7.8.2009 17:06

ALTIN FİYATLARINDA SERT YÜKSELİŞ BEKLENİYOR...

Goldman Sachs, emtia fiyatlarının gelecek yıl, petrol fiyatlarının varil başına 147 dolara çıktığı ve altın başta olmak üzere diğer emtialarının ise tüm en zamanların en yüksek seviyelerini gördüğü 2008 yılındaki harekete benzer sert bir yükseliş kaydetmesini beklediklerini açıkladı.

Banka, düşük yatırımlarla ortaya çıkan potansiyel arz eksikliğinin küresel mali kriz ve sıkı kredi koşullarıyla daha da şiddetlendirildiğini belirtti.

Goldman Sachs analistleri, küresel ekonomi ile birlikte emtia piyasalarındaki yükselişin 2008 yılını yakalayabileceğini söyledi. Raporda şöyle denildi:

'Özellikle gelişen ekonomilerin, Batılı ülkelerde görüldüğü gibi giderek artan oranda tüketmeye başlamasıyla birlikte sınırlı kaynaklar üzerinde talep de arttı.

İnsan nüfusunun doğanın üretme kapasitesinden daha hızlı oranda artış göstermesi sadece gıda üretimini değil aynı zamanda emtia kullanımını da etkiliyor.'

Diğer analistler, emtia fiyatlarındaki artışın talebe kalıcı olarak zarar vermiş olabileceğine dikkat çekiyor. Bu da geçen yıl emtia fiyatlarında görülen yükselişin yakın dönemde tekrar yaşanmayacağı anlamına geliyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:53

İLGİLİ HABERLER