Asayiş
  • 18.4.2005 00:36

ALTINBAŞ HOLDİNG'İN SABİNİN OĞLU FOTO MUHABİRE ÇARPIP BÖYLE ÖLDÜRDÜ

İzmir Pınarbaşı Yarış Pisti`nde, yarış sırasında otomobilin çarptığı fotoğrafçı hayatını kaybetti.

Türkiye Pist Şampiyonası'nın 1. etabında 7 kapı numaralı aracı ile yarışan Orkun Altınbaş'ın (22) kullandığı otomobil, dikkatsizlik ve tedbirsizlik neticesinde, pist kenarında o anda yarış fotoğrafı çekme çabasındaki Ömer Koçyiğit'e (26) çarptı. Kazanın etkisi ile Koçyiğit, yaklaşık 20 ile 30 metre aracın altında sürüklendi. Koçyiğit'e ilk müdahale yarışlardaki kazalar için hazır bekletilen acil yardım ambulansı görevlileri tarafından yapıldı. Talihsiz foto muhabiri, ilk müdahalenin ardından kaldırıldığı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Şampiyonaya İstanbul`dan katılan Altınbaş`ın gözaltına alındığı bildirildi. Kazada hayatını kaybeden Ömer Koçyiğit`in çeşitli otomobil dergileri adına, yarışlarda fotoğraf çekimleri yaptığı bildirildi.

ALTINBAŞ HOLDİNG'İN SAHİBİNİN OĞLU
İlk yarışında serbest ralli yazarı Ömer Koçyiğit'e çarparak ölümüne neden olan Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Altınbaş'ın oğlu Burkay Altınbaş, karakolda ifade verdi. Karakoldan çıkışta, üzgün olduğunu söyleyen Burkay Altınbaş'ın avukatı Özer Kırca, "Müvekkilimin herhangi bir kusurlu durumu yoktur" dedi.


Olayın ardından Burkay Altınbaş ifadesi alınmak üzere Pınarbaşı Karakolu'na götürüldü. Altınbaş Holding'in Kıbrıslı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Altınbaş'ın oğlu olduğu öğrenilen Burkay Altınbaş, bir süre ifade verdikten sonra karakola gelen Kıbrıs Konsolosu tarafından götürüldü. Burkay Altınbaş çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtsız bırakırken, sadece "Üzgünüm" diyebildi. Altınbaş'ın avukatı Özer Kırca ise yaptığı açıklamada, "Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet vermek suçundan yargılanacak. Ancak bu kaza karayolunda meydana gelmiş bir kaza değil, o yüzden karayolunda olmuş gibi değerlendirmemek lazım. Çünkü karayolunda meydana gelen kaza, karayolu trafik kanunu içerisinde değerlendirilir ancak bu kaza sportif alan içerisinde oluştu. Üzücü bir olay, adli tahkikat başladı. Kimin kusurlu olduğu yönündeki inceleme yapılacak ve karar yargı tarafından yapılacaktır. Olaya karışan pilotun savunmanı olarak yöneltilebilecek herhangi bir kusurluluk durumu yoktur. Rahmetli, iyi gazetecilik adına ikazlara rağmen bulunmaması gereken bir yerde durmuş ve kazanın meydana gelmesine etken olmuştur. Bu husus, yargılama sonucunu belirlenecektir" diye konuştu.


Burkay Altınbaş'ın eğitmeni Şerif Yardımcı ise, pilotun henüz ilk yarışında başına böyle bir olay geldiğini ve çok üzgün olduklarını söyleyerek, "Yaklaşık 8 aydır beraber eğitim görüyordu. Hayatındaki ilk yarışıydı. Birinci tur gayet sakin gitti, 2. tura serbest giriyor sol virajda arka sağ tekerlek toprağa giriyor. Arabasını yola sokmak isterken arkası dönük olan basın mensubu arkadaşa çarpıyor. Hatta yanındaki başka bir basın mensubu arkadaş da ona bağırmış ama duyuramamış. Talihsizlik" şeklinde konuştu.
Burkay Altınbaş'ın, yarın adliyede savcılığa ifade vereceği öğrenildi.

YARIŞLAR İPTAL
Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu tarafından yapılan açıklamada, "Türkiye Pist Şampiyonası 1. yarışı İzmir Pınarbaşı Pisti'nde gerçekleştirilen Maxi grup startından hemen sonra, ikinci tur esnasında 2. kule sonrasında, 7 numaralı yarışmacının aracı pist dışına çıkarak spin atması neticesinde kayarak, 3. kule öncesinde ve medya alanı dışında bulunan basın mensubu sayın Ömer Koçyiğit'e arkasından çarparak kazaya sebep olmuştur. Emniyet tedbirlerinin sağlanmış olduğu pistte 30 saniye içinde gerekli müdahale yapılarak yaralı Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılmıştır. Tüm müdahalelere rağmen sayın Ömer Koçyiğit kurtarılamamıştır. Motor sporlarına senelerdir hizmet veren değerli medya mensubumuz ve fotoğraf sanatçımızın elim kaybı nedeniyle yarış iptal edilmiştir. Merhuma Tanrı'dan rahmet, değerli ailesi, yakınları ve motorsporları camiasına baş sağlığı diliyoruz" denildi. NETGAZETE

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 11:55

İLGİLİ HABERLER