Ekonomi
  • 14.8.2020 14:12

Altında dalgalanma!.. Uzmanlar ne diyor?

 Altın fiyatları sert dalgalandı! Uzmanlardan uyarı üstüne uyarı geldi: Altın fiyatları düşecek mi yükselecek mi?

Son dakika ... Altın fiyatları, koronavirüs (Covid-19) pandemi süreciyle yükseliş eğilimini güvenli liman etiketiyle güçlendirdi. Dünyada artan düşük faiz ve teşvik politikalarıyla Ağustos ayında, ons altın fiyatları tarafında 2075 dolarla görülen tarihi zirvenin ardından buradan gelen destekle gram altın fiyatları 488 lira ile Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesini görmüştü.

Bu noktadan itibaren altın fiyatları birkaç günde sert düşüş yaşayarak ons tarafında 212 dolar, gram altın tarafında 55 lira birden düşerek dikkat çekti. Altın fiyatları konusunda sert dalgalanmaların görülmeye başlanmasıyla yatırımcılar son dakika gelişmelerini araştırma sıklıklarını artırdı. Uzmanlar altın konusunda yatırımcıların merak ettiği "Altın fiyatları düşecek mi", "Altın yükselecek mi" sorularını mercek altına alarak önemli uyarılarda bulundular. İşte yatırımcılar için kritik altın yorumu ve analizleri...

Ons altın 2075 dolar seviyesinde, gram altın ise ons tarafından gelen destekle 488 lira ile tarihi zirvelerini geçtiğimiz hafta görmüştü. Tarihi zirvelerin ardından altın fiyatlarında sert dalgalanmalar görüldü. Sadece bir kaç günde ons altın 212 dolar birden düşerek 1863 doları, gram altın ise 55 lira düşerek 433 lirayı gördü.

Aşağı yönlü sert hareketlerin ardından, tepki alımları görüldü. Altın yatırımcısının kafasını düşüş devam edecek mi yoksa tepki alımları güçlenecek mi sorusunun kurcalamasıyla son dakika gelişmeleri merak edinmeye başlandı. Uzmanlar ise altın yatırımcı için kritik değerlendirmelerde bulundu.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatları konusunda altın yatırımcılarının en çok merak ettiği "Altın fiyatlarında düşüş devam edecek mi" sorusunu yanıtladı.

Altın fiyatlarının özellikle Rusya'dan gelen koronavirüs aşı haberiyle sert gerilediğini ifade eden Memiş, "Zaten koronavirüs salgın haberleriyle altın tarafında sert yükselişler görmüştük ve koronavirüs aşı haberiyle de sert bir şekilde gerilediğini gördük" açıklamasını yaptı.

"DSÖ ONAYLARSA ALTIN FİYATLARI DÜŞMEYE DEVAM EDER"

Uzman isim altın fiyatları konusunda düşüşün devam etme olasılığını Dünya Sağlık Örgütü'nden gelecek açıklamaya bağladı. Altın uzmanı Memiş, "Yatırımcılar şuna dikkat ederek karar vermesi gerekiyor. Eğer koronavirüs aşı konusu onaylanırsa Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından evet düşüşlerin devam edeceğini öngörüyoruz" dedi.

"BÜYÜK BİR İHTİMALLE RUSYA'DAN OLUMLU AÇIKLAMALAR GELMEYE DEVAM EDİYOR"

Vatandaşların panik olmaması gerektiğini vurgulayan Memiş, "Büyük bir ihtimalle Rusya'dan olumlu açıklamalar gelmeye devam ediyor. Eğer Dünya Sağlık Örgötü'nden olumlu bir açıklama yaşanırsa küresel finans sisteminde tekrar iyimserlik görebiliriz. Bu da altın fiyatları konusunda normalleşme olacağı anlamına geliyor" dedi.

Güncellenme Tarihi : 14.8.2020 14:14

İLGİLİ HABERLER