Gündem
  • 29.3.2022 10:54

Amatör balıkçı oltayla 100 kiloluk balık tuttu

Türkiye'de kaydedildi! Balıkçılarda büyük heyecan

Antalya’da yıllardır amatör balıkçılık yapan Yusuf Kara, Mustafa Genç ve Gökhan Gencer, sabah erken saatlerde kendilerine ait özel tekne ile balık tutmak için Antalya Balıkçı Barınağı’nda hareket etti.Üç balıkçının makaralı oltasına hareket ettikten kısa bir sonra Antalya açıklarında dev bir balık yakalandı.Balık 3 balıkçının bulunduğu tekneyi yaklaşık 1 saat sürükledi. İki saat süren mücadelenin ardından balık, Balıkçı Barınağı Limanı'na getirildi.

Foto - Oltalarının ucunda dev balığı gören 3 kişinin, “Abi efsane, efsane. Maşallah maşallah” demesi ise dikkatlerden kaçmadı.

Yapılan incelemede balığın orkinos balığı olduğu ve 1.85 boyunda 100 kilogram ağırlığında olduğu belirlendi

Balığın tekneye alınması için verilen mücadele ise cep telefonu kamerasına yansıdı.

Oltalarının ucunda dev balığı gören 3 kişinin, “Abi efsane, efsane. Maşallah maşallah” demesi ise dikkatlerden kaçmadı.

Balığın tutulma sürecini anlatan amatör balıkçı Yusuf Kara, şu ifadeleri kullandı:

“Dün akşam saatlerinde hazırlığımızı yaptık. Geceden yola çıktık. Uzun bir yolcuğumuz oldu. Yemlik balıklarımız ile orkinosun peşine düştük. Balığımızı istediğimiz yerde yakaladık. Çekmemiz biraz uzun sürdü. Bizi yormadı. Güzel bir avcılık oldu. Yine bir Antalya’da hatırı sayılır rekor bir balık çıktı. Çok mutluyum. 100 kilo geldi.

Foto - “Biz de emeğimizin karşılığını aldık. Sabah erken saatlerde balığı bulduk. Normalde 4-5 saat sürer tekneye alma sürecimiz, ama bunu 2 saatte çektik.

Gayet de Antalya için güzel. Orkinos Antalya’da çıkmayan bir balık. Bulunmayan bir balık, göç balığıdır. Burada çıkarabilmek gerçekten zor bir iş”

Orkinos balığının zamanını takip etmenin önemli olduğunu belirten Kara sözlerini şöyle tamamladı.

Foto - Bu balık nedense kendini saldı, bizi yormadı. Bir saat sürükledi. Ondan sonra yavaş yavaş çektik. Biz balığı satmıyoruz. Biz tutup arkadaşlarımıza dağıtıyoruz”

“Biz de emeğimizin karşılığını aldık. Sabah erken saatlerde balığı bulduk. Normalde 4-5 saat sürer tekneye alma sürecimiz, ama bunu 2 saatte çektik.

Bu balık nedense kendini saldı, bizi yormadı. Bir saat sürükledi. Ondan sonra yavaş yavaş çektik. Biz balığı satmıyoruz. Biz tutup arkadaşlarımıza dağıtıyoruz”

 

Güncellenme Tarihi : 29.3.2022 10:59

İLGİLİ HABERLER