Medya
  • 4.7.2009 01:11

AMCASININ EŞİYLE SEVİŞMEYE RTÜK'TEN CEZA GELDİ!..

RTÜK İzleme ve Değerlendirme Dairesi, dizinin 18 Haziran gecesi yayınlanan bölümü hakkında “Çarpık ilişkileri özendirerek aile kurumunu yıpratıp, onarılması güç tahribatlara yol açtığı” gerekçesiyle işlem başlatmıştı. Daire, hazırladığı raporla Kanal D ve diziye ceza verilmesini teklif etmişti. Bu konuda hazırlanan rapor, önceki gün toplanan RTÜK üyelerince değerlendirilip karara bağlandı.

Konuya ilişkin görüşüne başvurduğumuz CHP'li RTÜK Üyesi Mehmet Dadak, söz konusu diziye ceza verildiğini ve 15 gün sonra kararın yayınlanacağını belirtti. Dadak'ın, “Daha önce bize gelenek ve göreneklerinize bağlı olduğunuzu, maneviyata önem verdiğinizi açıklamıştınız. Aile yapımızı tehdit eden, gelenek ve göreneklerimizi tahrip eden söz konusu diziye ceza verilmesine siz CHP'li üyeler olarak evet dediniz mi?” şeklindeki sorumuza “Cevap veremeyeceğim” diyerek cezaya karşı çıkmasını gizlemek istemesi dikkat çekti. Diğer taraftan Dadak'ın aksine CHP'li RTÜK Üyesi Hülya Alp'in Hürriyet'e yaptığı açıklamada, açık açık “Diziye ceza verilmesine karşı çıktım” demesi de anlamlı bulundu.

Halit Ziya Uşaklıgil'in “aynı” adlı eserinden uyarlanan dizi ile ilgili hazırlanan raporda, Bihter rolündeki Beren Saat ile Behlül rolündeki Kıvanç Tatlıtuğ'un ahlaksız sahnelerinin Türk aile yapısına ve toplumun milli ve manevi değerlerine uygun olmadığı belirtilmişti.

VAKİT VE HABERVAKTİM, HABER YAPMIŞTI
Bilindiği gibi RTÜK'ün CHP kontenjanından seçilen üyeleri Şaban Sevinç, Hülya Alp ve Mehmet Dadak; konunun Vakit ve Habervaktim tarafından gündeme getirilmesi ile habervaktim.com'dan RTÜK şikayet adresinin yayınlanmasının ardından, ahlaksız dizi hakkında sakıncalı raporu hazırlayan RTÜK İzleme ve Değerlendirme Dairesi'ni hedef alan açıklamalar yapmışlardı.

VAKİT

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:29

İLGİLİ HABERLER