Dünya
  • 18.1.2014 00:00

Amerika Esad'ı sildi

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın, ülkenin geleceğinde yeri olmadığını söyleyerek, “ABD’nin Esad üzerindeki baskıyı arttırmak için seçenekleri yok değil” şeklinde konuştu.
ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Meksika Dışişleri Bakanı Jose Antonio Meade ve Kanada Dışişleri Bakanı John Baird ile yaptığı görüşme sonrasında gerçekleştirilen ortak basın toplantısında Suriye ilgili açıklamalarda bulundu.
“Cenevre barış konferansına yaklaştıkça ve barış süreci içerisine girmeye başladıkça, Esad’ın bir geçiş hükümeti konusunda müzakere etmediği ve kendisinin sürece herhangi bir şekilde siyasi bir çözüm olmayacağı daha da netlik kazanıyor” diyen Kerry, “Ve eğer kendisinin Suriye’nin geleceğinde bir yeri olduğunu düşünüyorsa, bu olmayacak” şeklinde konuştu.
Kerry ayrıca, “Esad üzerindeki baskıyı arttırmak için elimizde seçenekler yok değil. Ve bunu Rus tarafına da açık bir şekilde belirttik. Cenevre 2’ye, Cenevre 1’i uygulamak için gidiyoruz. Ve eğer Esad bunu yapmazsa, çeşitli kişiler tarafından çeşitli yollardan daha büyük tepkilere maruz kalacak” ifadelerini kullandı.WASHINGTON (İHA) - 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:24

İLGİLİ HABERLER