Dünya
  • 31.10.2020 10:23

Amerika günlük 100 bin vaka ile Koronavirüs dünya rekorunu kırdı

Habervitrini son dakika haberi..Amerika Birleşik Devletleri'nde koronavirüs vakalarının rekor düzeyde artması, hastaneleri kapasitenin sınırına yaklaştırdı. Cuma günü bildirilen 100 bin enfeksiyon sayısını, ABD başkanlık seçimlerinden dört gün önce kaygı verici yeni bir günlük dünya rekoruna sürükledi.

Reuters'ın kamuoyuna açıkladığı verilerin çetelesine göre, Amerika Birleşik Devletleri de Cuma günü bugüne kadar 9 milyonuncu vakasını belgeledi.
Bu, nüfusun yaklaşık % 3'ünün koronavirüsle tanışması demek.Bu yılın başlarında salgının ortaya çıkmasından bu yana yaklaşık 235.000 kişi öldü.

Ülke, koronavirüs salgınının hakim olduğu çalkantılı bir başkanlık kampanyasının son aşamasıyla karşı karşıya kalırken, ABD sağlık yetkilileri de Cuma günü, 100.233 kişinin daha son 24 saat içinde COVID-19 için pozitif test yaptığını doğruladı.

Cuma günkü çetele, son 10 gün içinde beşinci kez bir tek günlük ABD VAKA rekoru kırarak, bir gün önce yayınlanan önceki zirveleri aştı. Ayrıca, pandemi sırasında dünya rekoru kırdı. 100 bin vaka ile Hindistan'ın Eylül ayında belirlenen 24 saatlik 97 bin 894'lük rekorunu aştı.

En az bir düzine eyalet ayrı ayrı rekor sayıda yeni günlük vaka bildirirken, veriler geldikçe ABD enfeksiyonlarının hızlanan hızı devam etti.

Altı eyaletteki hastaneler, pandemi başladığından bu yana hastalıktan en çok muzdarip olan hastaların olduğunu bildirdi., Hastaneye yatırılan COVID-19 hasta sayısı, Ekim ayında % 50'nin üzerine çıkarak 46.000'e yükseldi, bu Ağustos ortasından bu yana en yüksek oran.

En çok etkilenen eyaletler arasında; Cumhuriyetçi Başkan Donald Trump ile Demokratik rakip Joe Biden arasındaki kampanyada en ateşli tartışmaların yaşandığı Michigan, Kuzey Carolina, Ohio, Pennsylvania ve Wisconsin gibi eyaletler var.

Washington Üniversitesi'nin yeni güncellenen tahmin modeli, Ekim ayının çoğunda aylık 22.000'in biraz üzerinde bir hızda tutulan ölü sayısının önümüzdeki ay Ocak ayında 72.000'den fazla yeni bir rekora doğru tırmanmaya başlayacağını öngörüyor.Buna göre aylık ölümler de 100 bine tırmanabilir.

'ÇOK HAZIRLANMAMIŞ'

Rhode Island, Providence'daki Brown Üniversitesi Halk Sağlığı Okulu dekanı Ashish Jha, enfeksiyonlar ülkenin farklı bölgelerinde patlak verdiğinden, ülkede yeterli test yapılmadığını söyledi.

Jha, Reuters'e verdiği bir röportajda, "Tüm salgın sırasında yaşadığımız en büyük salgınlardan bazılarını yaşıyoruz" dedi. "Ve bu salgının dokuz, onuncu ayında ve biz hâlâ büyük ölçüde hazırlıklı değiliz"

Trump, yeni vakalar ve hastaneye yatışlar artarken bile, defalarca virüsü küçümsedi. Cuma günü bir tweet atarak iyimser tonunu sürdürdü ve ülkenin salgınla mücadelede Avrupa'nın sahip olduğundan çok daha iyi durumda olduğunu söyledi.

Biden ve Kongre'deki diğer Demokratlar, cumhurbaşkanını sağlık krizini ele aldığı için eleştirdiler.

Güncellenme Tarihi : 31.10.2020 10:47

İLGİLİ HABERLER