Gündem
  • 1.5.2024 22:00

Amerika İran'ın balistik füzelerinin kaçını yakaladı... Büyük başarısızlık

Rapor: ABD füze savunma sistemi İran saldırısında %25 başarı oranına ulaştı. Bu askeri açıdan çok büyük bir başarısızlık olarak kabul ediliyor.
İran'ın balistik füzeleri karşısında sadece Amerika değil İsrail'de başarısız oldu.


Amerika Balistik füze başarısızlığına karşın özellikle insansız hava aracı ve füzeleri yakalama konusunda çok etkili oldu.
8 SM-3 önleyiciden yalnızca 2'sinin balistik füze hedeflerini yakaladığı bildirildi. 
ABD pilotları ve radarları, İran'ın 320 füze ve insansız hava aracını püskürtmede etkili oldu.

Galai Tzahal'dan gazeteci Amir Bar Shalom'un bugün (Çarşamba) bildirdiğine göre, ABD ordusu tarafından fırlatılan balistik füze önleyicilerin yalnızca bir kısmı, İran'ın 13 Nisan gecesi İsrail'e düzenlediği büyük ölçekli füze ve insansız hava aracı saldırısı sırasında hedeflerini yakaladı .

Rapora göre, Amerikan kuvvetleri tarafından ateşlenen 8 SM-3 füzesinden sadece 2 tanesi hedefine ulaştı. Bu da %75'lik bir başarısızlık oranına tekabül ediyor. 


SM-3, kısa ve orta menzilli balistik füzeleri engellemek için kullanılan gemi tabanlı karadan havaya füzedir. Bu, SM-3'lerin savaşta ilk kez kullanıldığı zamandı. Bir Amerikan Patriot füze bataryası da konuşlandırıldı ve en az bir balistik füzeyi düşürdü.

Ancak Bar Şalom, ABD Hava Kuvvetleri pilotlarının İngiliz, Fransız, Ürdün ve İsrail kuvvetleriyle birlikte yüzlerce İHA'yı daha ulaşamadan düşürdüğü için bunun, Amerika'nın o gece İran'ın saldırısına karşı savunmaya yaptığı katkının yalnızca küçük bir kısmı İsrail'e ulaştı. Ayrıca insansız hava araçlarına ve seyir füzelerine müdahalede böyle bir soruna rastlanmadı.

Üstelik ABD sistemleri, bir füze saldırısının en geniş radar görüntüsünü sağladı; bu, pek çok başarılı müdahalenin gerçekleştirilmesinde hayati önem taşıyordu.

Ben Shalom Amerikan kuvvetleri hakkında "Yaptıkları için onlara teşekkür edilmeli" dedi.

Güncellenme Tarihi : 1.5.2024 21:02

İLGİLİ HABERLER