Dünya
  • 4.9.2013 22:48

Amerika kararını verdi!..

Amerikan Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkan Barack Obama'ya Suriye'de askeri güçlerin kullanılması adına yetki verilmesini onayladı.

Bugün gerçekleşen oylamada tasarı 7 red oyuna karşılık 10 kabul oyuyla komiteden geçti.

Yasa tasarısı Başkan Barack Obama'ya 90 güne kadar Suriye'ye askeri müdahale edilmesi yetkisi veriyor. Tasarıda Amerikan birliklerinin karada operasyona çıkmasına müsade edilmiyor.

Tasarının Senato Genel Kurulu'nda önümüzdeki hafta oylanması bekleniyor.

Beyaz Saray Sözcüsü Carney, Senato’nun ulusal güvenlik adına hızla hareket etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi
 

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi’nin ABD Başkanı Obama'nın Suriye'ye askeri güç kullanma yetki talebine yönelik tasarıyı kabul etmesiyle ilgili, Senato’nun ulusal güvenlik adına hızla hareket etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Carney, yaptığı yazılı açıklamada, Başkan ve Kongre birlikte çalıştığında Amerika’nın daha güçlü olduğuna inandıklarını belirtti. Carney, "Suriye’deki siyasi çözümün hızlanması için muhalefeti güçlendirmeye yönelik daha geniş bir stratejiyi takip ederken, kabul edilen bu tasarı da bir yandan Esed’in kimyasal silah kapasitesini azaltıp, bunların gelecekteki kullanımını engelleyecek, diğer yandan da Amerika’nın ulusal güvenlik çıkarlarını da muhafaza edecektir" ifadesini kullandı.

Senato’nun ulusal güvenlik adına hızla hareket etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Carney, kimyasal silahların kullanımının yasaklanmasını uygulamak ve ABD'nin ulusal güvenlik çıkarlarını yeteri kadar korumak için sınırlı bir çerçeveye kurulan askeri güç kullanımı yetkisine iki partili desteğin sağlanması için Kongre ile birlikte çalışmayı sürdüreceklerini bildirdi.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:17

İLGİLİ HABERLER