Dünya
  • 2.6.2020 10:17

Amerika'da 4 polis silahla vuruldu

Missouri'nin St. Louis şehrinde silahlı ateşle en az dört polis memuru vuruldu. Vurulan polisler hastaneye kaldırıldı. Amerika'nın 30'a yakın eyaletinde sokağa çıkma yasağı sürdü. Bu arada yağma ve yıkma eylemleri artarak devam ediyor.Floyd'un ailesi tarafından tutulan bağımsız tıp uzmanları, Floyd'un ölüm nedeninin boynun sıkışması nedeniyle boğulma olduğunu söyledi.Bu da cinayet demek.
George Floyd'un ailesinin avukatı Ben Crump, bugün açıklanan bağımsız otopsinin, diğer üç polis memurlarının da cinayette ortak olduğunu gösteridğini belirterek, "Eski memur Derek Chauvin'den üçüncü derece cinayetten değil, Floyd'un ölümünden doğrudan sorumlu olduğunu gösterdiğini söyledi.

Protestocular Washington'daki George Floyd'un ölümüne karşı Beyaz Saray'da yürüdü.  & nbsp; REUTERS / Jonathan Ernst & nbsp;  & Nbsp;

İnsanlar Trafalgar Meydanı'nda spontane bir Kara Yaşamlar Yürüyüşü'ne katılırken, Minneapolis'te George Floyd'un ölümünü protesto etmek ve 31 Mayıs'ta Londra'daki Kuzey Amerika'daki gösterileri desteklemek için pankart düzenliyorlar.

4 POLİS ATEŞLİ SİLAHLA VURULDU

Bakanlık, Missouri'deki St. Louis Polis Departmanı'na en az dört subayın Pazartesi gecesi silahlı saldırı ile vurulduğunu söyledi.

“Bu gece ateşli silahlı saldırı ile vurulan 4 subayımız var. Hepsi bir bölge hastanesine nakledildi. Hepsi bilinçli ve nefes alıp verebiliyor. Yaralanmalarının yaşamı tehdit etmediğine inanılıyor. Şehrimizin pek çok noktasından silah sesleri geliyor. Memurlar bunlara müdaheye etmeye çalışıyor."dedi.

Protestolar bu hafta eyalet genelinde birçok şehirde gerçekleşti. Kansas City'de protestolar belediye başkanını sokağa çıkma yasağına uymayanlar için Missouri Ulusal Muhafızlarından yardım istedi.

Siyah genç Michael Brown'un beyaz bir polis memuru tarafından vurulup öldürülmesinin ardından 2014 yılında polis vahşeti ve ırkçılığa karşı protestoların patlak verdiği Ferguson'daki, polis departmanı binası yine hasar gördü ve Pazar günü tahliye edildi.

California polisi bu gece Los Angeles ve Oakland'da sokağa çıkma yasağı sonrasında düzinelerce protestocuyu tutukladı

Bir protestocu, 1 Haziran Pazartesi günü Los Angeles'ın Hollywood bölgesinde sokağa çıkma yasağını ihlal ettiği için tutuklandı.

Washington DC'de gece yarısına yaklaşsa bile, çok sayıda protestocu hala ulusal başkentte bulunuyor.En az bir askeri helikopter havada uçarken ve zaman zaman kalabalıkları dağıtmak için havadan alçalıyor.

CNN muhabiri, bu gece Manhattan'da yağma ve yıkımın "sokaklarda anarşi" olduğunu söyledi.

İnsanlar New York'ta 1 Haziran'da George Floyd'un ölümü üzerine protestolar ve vandalizm gecesi boyunca Broadway'de mallarla dükkanlardan kaçtı.

CNN Kıdemli Medya Muhabiri Brian Stelter bu gece daha önce New York'un Manhattan'daki yağma ve yıkımın "sokaklarda anarşi" olduğunu söyledi.

Stelter, "Midtown Manhattan'da, mahallenin doğu kısmı boyunca yaygın yağma yapıldı.Trump Kulesi'ne yakın üst düzey alışveriş bölgesi Fifth Avenue ve Madison Avenue boyunca mağazalar yağmalandı dedi.

Atlanta polisi Cuma gününden bu yana protestolarla ilgili 350 kişiyi tutukladı

Bir protestocu göz yaşartıcı gazını polise geri gönderdikten sonra 31 Mayıs'ta Atlanta'da tutuklandı.

Güncellenme Tarihi : 2.6.2020 10:35

İLGİLİ HABERLER