Gündem
  • 3.4.2020 10:54

Amerika'da büyük panik!.. 6 gün yetebilecek kadar solunum cihazı ventilatör kaldı

Büyük şok!.. Amerika’da 6 gün yetecek solunum cihazı kaldı

ABD'nin New York eyaletinde Corona virüsüne bağlı vaka sayısı son 24 saatte 8 bin 669 artarak 92 bin 381'e, ölü sayısı da 432 artarak 2 bin 373'e yükseldi.

New York’ta salgın hastalık nedeniyle hastanede tedavi gören kişi sayısı da arttı. Son verilere göre 3 bin 396’sı yoğun bakımda olmak üzere 16 bin 779 kişi hastanelerde tedavi altına alındı. Hastaneye kaldırılan hastalardan 7 bin 434’ü de taburcu edildi.

New York’ta çeşitli bölgelere kurulan sahra hastanelerine ek olarak Brooklyn Limanı'yla Staten Adası'ndaki South Beach’e yeni geçici hastanelerin kurulacağı, ayrıca otel, yurt gibi benzeri birçok tesisin de hastaneye dönüştürüleceği açıklandı.

New York’ta hızla yükselen Corona virüsü vakası birçok hastanede tıbbi malzeme sıkıntısına neden oluyor. New York’taki birçok hastanede başta maske, sıhhi malzeme, ilaç gibi genel sağlık ihtiyaçlarının karşılanamadığı belirtiliyor.

ABD’nin her tarafından gönderilen tıbbi malzeme yardımına rağmen vaka sayısındaki artış ve salgın hastalığın zirve yapacağı günler için yetersiz kalan tıbbi malzeme sorunu, yetkilileri endişelendiriyor.

“Altı gün yetecek solunum cihazımız kaldı”

New York Valisi Andrew Cuomo, eyaletteki hastanelerin yoğun bakım ünitelerinde giderek artan hasta sayısına yetecek kadar solunum cihazı kalmadığını söyledi. Stoklarında sadece 6 günlük yoğun bakım hastasının ihtiyacına cevap verecek 2 bin 200 kadar solunum cihazı kaldığını ifade eden Cuomo, ''Federal hükümetten 4 bin 400 solunum cihazı geldi. Onların da stoklarında fazla olduğunu zannetmiyorum. Yoğun bakımdaki ihtiyaçlar artarsa başka formüller yaratmak durumundayız. Solunum cihazlarını iki hasta arasında paylaştırabiliriz. Bir günde yoğun bakıma yaklaşık 350 hasta geliyor. Elimizdeki solunum cihazları yeterli değil,'' dedi.

Vali Cuomo, salgın hastalığın ne zaman zirve yapacağı konusundaysa, ''Farklı modeller var. Farklı modellere göre farklı senaryolar, farklı tarihler ortaya çıkıyor. Salgın hastalığın zirve yaptığı tarih bazı modellerde 3 ile 7 gün, bazı modellerde ise 3 ile 30 gün arasında gerçekleşiyor,” dedi.

85 bin gönüllü sağlık çalışanı

Vali Cuomo, ABD’nin birçok eyaletinden New York’a yardım için gelen gönüllü sağlık çalışanlarına şükran duyduğunu belirterek, “Eyalet dışından 21 bin sağlık çalışanı New York’a yardıma gelmek için gönüllü oldu. Bu çok onur verici bir durum. New Yorklular bu iyiliği unutmayacaktır. Biz bu durumu atlatacağız. Size söz veriyorum sizin de ihtiyaç duyduğunuz zaman ilk başta ben olmak üzere yanınızda olacağız. Sizlere minnettarız,” dedi.

Vali Cuomo, New York’ta 85 bin gönüllü sağlık çalışanının bu felakete karşı destek verdiğini belirtti.

Evinin bodrumunda karantinadaki televizyoncu kardeşiyle konuştu

New York Valisi Andrew Cuomo, basın toplantısı sırasında video konferans aracılığıyla, Corona virüsü testi pozitif çıkan, kendisinden 13 yaş küçük ünlü televizyoncu kardeşi Chris Cuomo ile bir süre konuştu. Evinin bodrum katında karantinada olan CNN televizyonunun ünlü ekran yüzü Chris Cuomo ile vali ağabeyi arasında duygusal bir diyalog yaşandı.

Güncellenme Tarihi : 3.4.2020 20:51

İLGİLİ HABERLER