Dünya
  • 6.11.2020 22:20

Amerika'da flaş karar!.. Georgia'da oylar tekrar sayılacak

Biden, Beyaz Saray için acı veren yarışta kilit bir eyalet olan Pennsylvania'da Trump'da liderliği geri aldı.Aynı şekilde, Nevada ve Arizona'yı alırsa Beyaz Saray'ı diğer eyaletleri almaksızın kazanabilir. Trump, kendisini ihraç etmek için ülke çapında bir komplonun kurbanı olduğunu iddia ederek sonuçları reddediyor.Kıdemli Cumhuriyetçiler bile ona sırtını dönüyor, 'deli' diyor ve müdahale çağrısında bulunuyor.
Sayımın bitmek üzere olduğu kazananın 16 delege alacağı Georgia'ya eşi görülmedik bir yarış oldu. Biden, 2.540.192 oy alırken Trump, 2.448.637 oy aldı. Aradaki fark sadece yüzde 0.3

ABD seçim sonuçlarında kritik saatler.. Tek bir oy bile hayati.. Trump mı, Biden mı yarışı galip bitirecek?

ABD'de gerilim tırmanıyor... 3 Kasım'da gerçekleştirilen başkanlık seçimlerinde düğüm bugün çözülebilir. Tüm dünya gibi Türkiye'nin de gözü sonuçlarda. "Cumhuriyetçi ABD Başkanı Donald Trump mı yoksa Demokrat Joe Biden mı kazanacak?"

Herkes bu sorunun yanıtını merak ediyor. Sonuçlara ilişkin veri sunan tüm kuruluşlar göre Joe Biden avantajlı konumda görünüyor. Seçimin kilitlendiği bazı eyaletlerde sonuçların bugün netleşmesi bekleniyor. Trump'ın kampanya kurmayları, seçimi kaybetmesine yol açacak eyaletlerde ya oyların yeniden sayılmasını ya da posta yoluyla gelen oyların sayımının durdurulması için mahkemeye koşuyor. Beyaz Saray için Biden'ın alternatifleri daha çok.

İvme Biden'ı Beyaz Saray'a sürüklerken, Başkan Trump'tan peş peşe açıklamalar geldi. Georgia'dan gelen son dakika haberi ise dünyayı şoke etti! İşte ABD'den gelen 'son dakika' haberleri...

ABD'nin 46. başkanını belirleyecek 59. başkanlık seçimleri tüm dünya tarafından büyük bir merakla izleniyor. Herkes oy sayımının bitmesini ve başkanlık yarışında ipi göğüsleyecek adayın kim olacağını öğrenmek için adeta saatleri sayıyor.

22.00 | TRUMP: SAVAŞMAKTAN VAZGEÇMEYECEĞİM 

ABD Başkanı Donald Trump, seçim kampanyası aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, ülkede 3 Kasım Salı günü yapılan ve sonuçları hala açıklanmayan seçimler ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Amerikan halkının tüm oy sayım ve seçimlerin sonucunun onaylanması sürecinde tam bir şeffaflığı hak ettiğini belirten Trump, "Artık bu durum tek bir seçimle ilgili değil. Bu tüm ülkenin seçim sürecinin güvenilirliği ile ilgili. Milletimiz için savaşmaktan asla vazgeçmeyeceğim." ifadesini kullandı.

18.50 | KRİTİK EYALET İÇİN FLAŞ KARAR 

ABD, sonuçları henüz kesinleşmeyen başkanlık seçimlerine kilitlenirken, oy sayımın bitmediği 16 seçici delegeye sahip Georgia eyaletinde oyların yeniden sayılması kararı alındı. Georgia Eyalet Sekreteri Brad Raffensperger, yaklaşık 5 milyon oy kullanıldığını ve adaylar arasındaki oy farkının çok az olduğunu belirterek, oyların yeniden sayılacağını açıkladı.

17.40 | TRUMP'IN KAMPANYA EKİBİNDEN AÇIKLAMA GELDİ

Demokrat aday Joe Biden'ın Pensilvanya'da öne geçmesiyle birlikte başta sosyal medya olmak üzere tüm dünyada seçimin bittiğ; Bİden'ın yarışı kazandığı görüşü hakim oldu. Trump'ın kampanya ekibinden ise hemen flaş bir açıklama geldi. Trump'ın ekibinden yapılan açıklamada 'Biden'ın seçimi kazandığı algısı yanıltıcı. Bu iddianın dayandırıldığı 4 eyalette sonuçlar henüz belli olmaktan çok uzak. Bu seçin halen bitmiş değil!' denildi.

16.54 | PENNSYLVANIA'DAN ŞOKE EDEN SON DAKİKA GELİŞMESİ 

Dünyanın nefesini tutarak izlediği ABD başkanlık yaşından gözler kilit eyalet Pensilvanya'dan şoke eden bir son dakika haberi geldi. Reuters'da yer alan habere göre Biden Pensilvanya'da öne geçti. Sayımda son duruma göre Biden Pensilvanya'da 5 bin 587 oyla Trump'ın önüne geçmiş durumda. Eyalette oyların %98'i sayılmış durumda.

15.10 | HERKES PENNSYLVANIA'DAN GELECEK SONUCU BEKLİYOR 

Joe Biden Georgia'da üstünlüğü az farkla da olsa sağladı ancak başkanlık yarışının bir diğer kilit eyaleti Pennsylvania'da da yarış kıran kırana geçiyor.

 


 

 

Güncellenme Tarihi : 6.11.2020 22:37

İLGİLİ HABERLER